Linet'ten İsrail yanlısı paylaşımlarının ardından açıklama: Vahşeti yaşadım!

İsrail asıllı ünlü şarkıcı Linet, Hamas’a ilişkin tepki çeken paylaşımının ardından açıklama yaptı. Şarkıcı, savaşın bir an önce son bulmasını istediğini vurguladı.

MAGAZİN 19.10.2023, 11:13 20.10.2023, 09:22
Linet'ten İsrail yanlısı paylaşımlarının ardından açıklama: Vahşeti yaşadım!

7 Ekim’de İsrail ile Hamas güçleri arasında başlayan saldırılar vahşete dönüşerek 13. gününde hala devam ediyor. Sivil Filistinli vatandaşları hedef lan İsrail güçleri, bölgeyi adeta kana buladı.

İsrail tarafından bombardımana tutulan Gazze bölgesi yerle bir edilirken, her geçen gün yüzlerce sivil de savaşın kurbanı oluyor.

Tüm dünya ülkeleri tarafından yakından takip edilen bu vahim olay, Türkiye'den de büyük tepki çekti.

Milyonlarca Türk vatandaşı, sosyal medya aracılığı ile İsrail güçlerini kınarken aynı zamanda sokaklara indi ve Filistin halkına destek vermek için Türkiye’nin dört bir yanında yürüyüş düzenlendi.

Linet'ten "Hamas katildir" alıntısı

süreçte birçok ünlü isimde İsrail güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırılara ‘dur’ demek için paylaşımlar yaptı. Ünlülerin bu konudaki hassasiyetleri ve Filistin halkına destekleri Türk halkı tarafından taktirle karşılanırken İsrail asıllı Türk vatandaşı olan Linet’ten skandal bir paylaşım geldi.

İsrail asıllı şarkı Linet’in sosyal medya hesabındaki "Hamas katildir" alıntısı tepkilere neden oldu.

Hamas'a yönelik söz konusu ifadeleri sarf eden Linet'in, İsrail güçleri tarafından Gazze'deki hastane saldırısında yüzlerce sivil vatandaşın ölmesine ilişkin ise tek bir söz bile paylaşmaması dikkatlerden kaçmadı.

Söz konusu paylaşımının ardından sosyal medyada hedef alınan Lİnet bu kez yeni bir paylaşımda bulundu ve konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Ben Yahudi bir ailenin ferdiyim"

Açıklamasında "Savaşın kazananı olmaz" ifadelerini özellikle vurgulayan Linet, şu ifadeleri paylaştı:

‘‘Bu kadar çok acı yaşanırken kendimi bu şekilde ifade etmek zorunda bulmak bile acının başka bir şeklidir diye düşünüyorum. Fakat bunu yapmak durumundayım.

Ben 500 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu döneminde Türkiye’ye gelmiş olan atalarımdan şimdiye kadar bu topraklarda yaşamaya devam eden Yahudi bir ailenin ferdiyim. 30 yıldır sanatını bu topraklarda icra eden, ekmeğini ise bu topraklardan kazanan, vergisini bu ülkeye ödeyen bir Türk vatandaşıyım.

"Akan kanın iki taraf içinde son bulması tek temennimdir"

Bizler bu topraklarda Müslümanı, Yahudi’si, Hristiyan’ı her zaman kardeşçe ve dostça yaşadık, komşuluk yaptık. Bundan sonra yine bu şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Günlerdir süren bu vahşeti ben de sizler gibi iliklerime kadar hissederek yaşadım ve yaşıyorum. Yapılan zulmün, akan kanın her iki taraf içinde bir an evvel son bulması tek temennimdir.

"Sizleri sağduyulu olmaya çağırıyorum"

Benim de aile bireylerim, dostlarım, küçük yeğenlerim şu an savaşın tam ortasında. Savaşın kazananı asla olmaz. Akan kanın dili, dini, ırkı olmaz! Beni de bu şekilde bir konu ile taraf göstererek yargılayıp hedefe koyanların vicdanı olmaz. Yorumlarınızı yaparken sizleri sağduyulu ve vicdanlı olmaya davet ediyorum. Dileğim bir an evvel akan kanın durması ve savaşın son bulmasıdır. Ölen herkese Allah’tan rahmet diliyorum.’’

Yorumlar (0)