İddia: "Rusya yanlısı hesabı, ABD'li eski bir subay yönetiyor"

Wall Street Journal, Ukrayna'daki savaşla ilgili Rusya yanlısı paylaşımlar yapan "Donbass Devushka" isimli hesabı yöneten kişinin, Sarah Bills adlı eski bir ABD subayı olduğunu iddia etti. Söz konusu eski subayın, Pentagon belgelerinin sızdırılmasıyla da ilgisinin bulunabileceği kaydedildi.

DÜNYA 17.04.2023, 14:15 17.04.2023, 15:01 Hakan Öksüz
İddia: "Rusya yanlısı hesabı, ABD'li eski bir subay yönetiyor"

"Donbass Devushka" adıyla Ukrayna'da devam eden savaşla ilgili paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesabını yöneten kişinin, eski bir ABD subayı olduğu ileri sürüldü. İddiayı The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ortaya attı.

Sarah Bills isimli eski ABD subayı

Hesabı yöneten Sarah Bills isimli kadının, geçen yılın kasım ayına kadar Whidbey Adası'nda bulunan ABD Deniz Hava Üssü'nde subay olarak görev yaptığı kaydedildi. WSJ'nin haberine göre bazı Twitter kullanıcıları, Sarah Bills'in hesabı yönettiğini ortaya çıkardı. Rus paralı asker grubu grubu Wagner'e övgüler yağdıran hesap, Ukraynalı askerlerin ölümlerini kutluyordu.

Doğu Avrupa aksanı kullanması dikkat çekti

WSJ'nin iddiasına göre bir YouTube kanalı da bulunan Sarah Bills, podcast ve müzik dinleme platformu üzerinden on binlerce takipçisine seslendiği bir program sunuyor. Paylaşımlarda Sarah Bills'in Doğu Avrupa aksanı kullanması dikkatlerden kaçmadı.

Jack Teixeira'nın özel bilgileri deşifre etmesine yardımcı mı oldu?

Sarah Bills'in, "Thug Shaker Central" isimli Discord sunucusu üzerinden ABD istihbaratına ait özel bilgilerin deşifre edilmesine de yardımcı olduğu ileri sürülüyor. ABD Ulusal Muhafızları'nda görevli 21 yaşındaki Jack Teixeira, söz konusu özel bilgileri yaydığı için önceki hafta tutuklanmıştı.

Yorumlar (0)