Hong Kong'da acil durum!

Hong Kong lideri Carrie Lam’a göre Cumartesi günü yaşanan “sıra dışı şiddet”, acil durum güçlerine başvurmayı meşrulaştırdı.

DÜNYA 05.10.2019, 10:47 03.11.2019, 00:55
Hong Kong'da acil durum!

Yarım yüz yıldır başvurulmayan acil durum güçleri, Cumartesi günü yaşanan büyük protestolardan sonra Hong Kong’da ilk kez kullanıldı. Cuma günü Hong Kong polisinin bir çocuğu vurması ve demokrasi yanlısı protestocuların dükkan ve metro durakları yakmasından sonra metro hatları Cumartesi günü boyunca kapalı kaldı.

Hong Kong lideri Lam, “Protestocuların radikal davranışları Hong Kong’u çok karanlık bir geceye sürükledi ve toplumumuzu yarı felçli hâle soktu” diyerek protestocuları eleştirdi. Lam, “Gözlemlediğimiz bu sıra dışı şiddet gösteriyor ki Hong Kong’un kamusal güvenliği çok büyük bir tehlike altında” diye ekledi.

Cuma günü Hong Kong’da protestocuların maske takması yasaklanmıştı. Göstericiler dört aydır devam eden protestolarda kimliklerini gizlemek için maske takmalarıyla ünlenmişlerdi.

New York Times gazetesi, Hong Kong'daki protestolara dair hem protestocuların hem de Hong Kong Polisi'nin yaptıklarıyla ilgili bir video derledi. Videoda da görüldüğü üzere Hong Kong'daki protestolar çığırından çıkmış durumda.

Yorumlar (0)