Eylemlerde maske takılması yasaklandı!

Hong Kong'da nisan ayından bu yana devam eden gösterilerde çatışmaların artmasının ardından göstericilerin maske takmaları yasaklandı. Yasağı ilan eden Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, "Şiddet sona ermeli." dedi.

DÜNYA 04.10.2019, 11:39
Eylemlerde maske takılması yasaklandı!

Hong Kong'da halka açık yerlerde düzenlenen gösterilerde maske takmanın yasaklandığı bildirildi. 

Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, bugün yaptığı basın toplantısında, halka açık yerlerde gerçekleştirilen gösterilerde yüz maskesi takmayı yasakladığını kaydetti. Lam, şiddetin durması gerektiğine dair çağrıda bulundu.

Söz konusu yasağın, eylemlerin şiddeti üzerinde etkili bir caydırıcılığı olacağını belirten Lam, "İnsanlar Hong Kong'un normale dönüp dönmeyeceğini soruyorlar. Hong Kong, hala güzel yuvamızın olduğu yer mi?" diye sordu.

Protestolar neden devam ediyor?

Hong Kong'da protestocular, Çin tarafından özgürlüklerine müdahale edilmesine tepki gösteriyorlar. 

1997 yılında "bir ülke, iki sistem" uygulamasıyla Çin'e devredilen eski İngiliz kolonisi Hong Kong'da suçluların yargılanmak üzere Çin'e iadesini kolaylaştıran bir yasa tasarısı ortaya çıktı.

Hong Kong Baş Yöneticisi Carrie Lam, bu ayın başında tartışmalı yasa tasarısının çekileceğini açıklamasına rağmen protestolar devam etti. Protestocular, polis tarafından uygulanan şiddetin soruşturulması için bağımsız bir komisyon oluşturulması, tutuklanan eylemcilere af çıkarılması, siyasi reformların tekrar başlatılması ve protestoların "ayaklanma" olarak nitelendirilmesine son verilmesi ve liderlerinin kendileri tarafından doğrudan seçilmesi gibi taleplerle gösterilerini sürdürüyor.

Çin, toplantı hakkı ve bağımsız bir yargı gibi özgürlükler sağlayan ve ülke işlerine müdahaleyi engelleyen "bir ülke, iki sistem" uygulamasına bağlı olduğunu bildirerek, yabancı güçleri özellikle de ABD ve İngiltere'yi huzursuzluğu teşvik etmek ile suçladı.


 

Yorumlar (0)