Sanders meydanlara geri döndü!

Geçtiğimiz hafta göğüs kafesinde ağrı hissettiği için hastaneye kaldırılan Demokrat Parti başkan aday adayı, cuma günü taburcu edildi.

DÜNYA 05.10.2019, 11:03 05.10.2019, 11:14
Sanders meydanlara geri döndü!

ABD’de 2020 seçimleri için Demokrat Parti’den başkan aday adayı olan Bernie Sanders, geçtiğimiz hafta kalp krizi geçirmişti. İddiaları doğrulayan başkanlık kampanyası ekibi, Sanders’ın cuma günü hastaneden taburcu edildiğini ve sağlığının çok iyi olduğunu belirtti.

78 yaşındaki Sanders , salı günü hastaneye kaldırıldığında doktorları “kapalı atardamardan kaynaklanan kalp krizi” duyurusunda bulundu. Doktorlar Arturo Marchand Jr. ve Arjun Gururaj, Sanders’ın atardamarına 2 stent taktı.

Geçmiş olsun dileklerine ve doktorlarına teşekkür etti

Cuma günü attığı tweette Las Vegas’ta bulunan sağlık merkezi için Sanders, "Desert Springs Hastane Sağlık Merkezi'ndeki doktorlara, hemşirelere ve görevlilere bana gösterdikleri mükemmel ilgi için teşekkür ediyorum." ifadesini kullanarak, “Hastanede iki buçuk gün geçirdikten sonra çok iyi hissediyorum ve bu kısa aradan sonra işe dönmeyi iple çekiyorum” diye ekledi.

Sağlığı konusundaki endişeler hafifledi

Bu olay Sanders’ın iki ay içindeki ikinci iptal vakası oldu. Yarıştaki en yaşlı başkan aday adayı, geçtiğimiz ay da Güney Carolina’daki bir mitingini sesi kısıldığı için iptal etmişti. Sağlık uzmanları ise 78 yaşındaki başkanlık aday adayının meydanlara geri dönebileceğini ve taraftarlarının endişelenmelerinin yersiz olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)