Hastane çevresindeki can pazarı kamerada

İsrail'in abluka altındaki olan Gazze'yi hedef alan saldırıları aralıksız bir şekilde sürüyor.

DÜNYA 09.11.2023, 23:31
Hastane çevresindeki can pazarı kamerada

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliye bölgesindeki Endonezya Hastanesi etrafına düzenlediği saldırıdan kaçan Filistinliler, hastane binasına sığınmaya çabaladı.
 

"Savaş yıllarca sürebilir"

İsrail Savunma Bakanı Gallant, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, İsrail güçlerinin 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarına devam ettiği Gazze'deki son gelişmelere dair konuştu.

Hamas’ın Gazze Şeridi'ndeki tünellerde olabilecek İsrailli tutsaklara zarar vermeden bu noktalara girme veyahut tünelleri yok etme meselesiyle güvenli bir biçimde başa çıkmanın zorluğuna işaret eden Yoav Gallant, "İsrail güçleri, tünellerle başa çıkmak adına yeni yöntemler tercih etmeye başladı. Bu probleme çözüm bulmaya çalışıyorlar ve başarılı oluyorlar." diye konuştu. 

Yoav Gallant, 7 Ekim 2023'te İsrail’e yönelik geniş kapsamlı saldırılar yapan Hamas üyeleri yok edeceklerini iddia ederek, bunun 'bir ay, bir sene, hatta seneler alabileceğini' belirtti.

İsrail'in kuzeyinde Lübnan hududunda Hizbullah ile yaşanmakta olan çalışmalara da dikkat çeken Gallant, İsrail’e zarar vermeye çabalayan Hizbullah’ın 'darbe üstüne darbe aldığını' öne sürdü.

Gallant, İsrail Hava Kuvvetlerinin Lübnan’dan gelebilecek her türlü tehdide karşı hazır durumda olduğunu sözlerine ilave etti.



Filistin-İsrail çatışması

Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023 sabahı, İsrail'in 'Filistin halkına ve başta Mescid-i Aksa olmak kaydıyla mukaddes değerlerine dönük devamlı ihlallerine bir karşılık verme' gerekçesiyle geniş kapsamlı bir saldırı düzenlerken, İsrail güçleri de Gazze'ye yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze Şeridi'nden düzenlenen saldırılarda 352’si asker 1.400'ü aşkın İsraillinin yaşamını yitirdiğini, 5 bin 132 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İsrail'e göre, İzzettin el-Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli tutsak bulunuyor.

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in saldırılarda 2 bin 918'ü kadın, 4 bin 412'si çocuk olmak kaydıyla 10 bin 812 Filistinli vefat etti, minimum 26 bin 905 kişi ise yaralandı.

Kudüs ve Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler ve İsrail güçleri, 175 Filistinliyi katletti. 

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nde çok sayıda sivil ile yaralının olduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, Türk-Filistin Dostluk ve El-Ehli Baptist hastanelerini, tahliyeye zorladığı Endonezya ve Kudüs hastanelerinin etrafını vurdu. Saldırılarda çok sayıda kişi can verdi ve yaralandı.

Hizbullah ile İsrail ordusu arasında 8 Ekim 2023'ten beri meydana gelen çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ile dört İsrail askeri hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0)