Hafter insan fırınları kurmuş!

Libya'nın Terhune şehrinde, darbeci Halife Hafter milislerine ait, Hitler'in "insan fırınlarına" benzer işkence zindanları bulundu.

DÜNYA 08.07.2020, 14:04
Hafter insan fırınları kurmuş!

5 Haziran'da, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden temizlenen Terhune şehrinde, Adolf Hitler'in "insan fırınlarından" ilham alınarak hazırlanmış işkence zindanları bulundu.

Trablus merkezli yayın yapan "February" televizyonu, Terhune kentinde darbeci Halife Hafter milisleri tarafından kurulmuş zindanların görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde muhaliflerin hapsedildiği zindanların bir insanın ancak oturabileceği yükseklikte olduğu, giriş-çıkışlarının ise demir kapılarla güçlendirildiği görülüyor.

Görüntüleri yayınlayan "February" televizyonu, haberi sunarken, Adolf Hitler'in Yahudi soykırımı için hazırlattığı insan fırınlarına göndermede bulundu. Haberi "Hafter'in insan fırınları" başlığıyla veren "February" televizyonu, nefes bile aldırmayacak darlıktaki basık hücrelerin üstüne fırın kurulduğunu gösterdi ve fırının tek amacının ateş yakmak olduğunu belirtti. Muhaliflerin tutulduğu hücrelerin, ısının yüksek olması için demirlerle tahkim edildiğinin belirtildiği haberde şöyle denildi:

"Hücrelerin yüksekliği bir insanın ancak oturabileceği seviyede. Üst katta fırınlar bulunuyor. Fırınlar sadece güçlü ateş yakmak için hazırlanmış. Isı olduğu gibi, alt kattaki hücrelerde kalanlara vuruyor. Hücre ısısının artması için bol demir kullanılmış. Fırın yakılmadan bile nefes almak zorken, ateş yakıldıktan bir süre sonra bu hücrelerde nefes almak imkansız. Hücrelerdeki tutsaklara, yüksek sıcaklığa maruz bırakarak işkence yapılmış."

Haberde ayrıca işkence zindanlarının, Halife Hafter milislerine bağlı Kani kabilesi mensubu teröristlere ait olduğu belirtiliyor. Haberde, Libya halkının görüntüleri dehşetle izlediği ve tepki gösterdiği ifade ediliyor.

February televizyonunun ekrana getirdiği tepkilerden bazıları şöyle:

"Hafter'in zindanları, Adolf Hitler'in Yahudiler için kurduğu 'toplama kampı' gibi."

"Hafter milislerinin yaptığı bir çeşit holokost!"

"Hafter'in ilham kaynağı, onu besleyen Batı..."

Yorumlar (0)