Güney Kore'de şiddetli yağışlar hayatı felç etti!

Güney Kore'deki günlük hayat, dün başlayan şiddetli Muson yağmurlarının etkisiyle felç oldu. Birçok bölgede su baskınları yaşandı, yollar göle döndü. Toprak kaymaları nedeniyle 7 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi ise kayboldu. Şiddetli yağışların bugün de devam edeceği bildirildi.

DÜNYA 10.08.2022, 14:12 11.08.2022, 08:53 Hakan Öksüz
Güney Kore'de şiddetli yağışlar hayatı felç etti!

Güney Kore'de etkisini gösteren şiddetli Muson yağmurları, ülkedeki günlük yaşamı durma noktasına getirdi. Dün başlayan yağışlar nedeniyle başkent Seul'de su baskınları meydana geldi. Şiddetli yağışlardan dolayı Dongjak bölgesinde metro istasyonları kullanılamaz duruma geldi. Yetkililer, Dongjak bölgesinde 1942'den beri bu denli şiddetli yağışların görülmediğini belirtti.

7 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi kayıp!

Yağışlardan dolayı birçok bölgedeki yollar göle döndü. Trafikte mahsur kalan araç sürücüleri, sel sularından kurtulmaya çalıştı. Yağışlarda nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde toprak kaymalarının yaşandığı kaydedildi. Toprak kaymaları nedeniyle 7 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin ise kaybolduğu aktarıldı. Ülkede dünden bu yana etkisini gösteren şiddetli sağanaklardan dolayı 800 binada ciddi hasar meydana geldiği belirtildi. En az 400 kişinin, evlerinden tahliye edildiği ifade edildi.

80 otoyol geçici olarak trafiğe kapatıldı

Su baskınlarına karşı verilen mücadeleye karşı bilgilendirme yapan yetkililer, toplu taşıma araçlarının büyük çoğunluğunu bugün hizmet vermeye başlayacağını bildirdi. Ülke genelindeki 80 otoyolun geçici olarak trafiğe kapatıldığı duyuruldu. Su baskınlarının yol açtığı durumu düzeltmek için başkent Seul'da gece boyunca çalışma yapıldığı kaydedildi. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, can kayıplarının artmasının önüne geçmek için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Yağışlar bugün de devam edecek

Meteoroloji uzmanlarından gelen bilgilere göre özellikle başkent Seul ve civarında şiddetli yağışlar bugün de devam edecek. Vatandaşları toprak kayması ve sel riskine karşı uyaran uzmanlar, su baskını yaşanan evlere girilmemesi gerektiğini bildirdi.

Yorumlar (0)