Şişli'de korkutan patlama! İş yerleri tahliye edildi!

Şişli'de yer alan Galata Deresi Caddesi'nde doğal gaz çalışmaları sırasında patlama meydana geldi. Caddedeki trafik durduruldu, iş yerleri tahliye edildi. Bölgeye yayılan doğal gaz nedeniyle polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Ekipler, 1 saatlik aramanın sonunda gaz vanasını bulup kapattı. Patlamanın meydana geldiği caddede yaşayan vatandaşlar, duruma isyan etti.

YAŞAM 10.08.2022, 14:27 11.08.2022, 08:53 Hakan Öksüz
Şişli'de korkutan patlama! İş yerleri tahliye edildi!

İstanbul Şişli'den saat 13.20 sıralarında gelen patlama sesi, vatandaşları korkuttu. Edinilen bilgilere göre patlama, Gülbahar Mahallesi'ndeki Galata Deresi Caddesi'nde meydana geldi. İSKİ ekipleri tarafından yürütülen yol çalışması esnasında doğal gaz boru hattının delindiği, patlamanın da bu sebeple gerçekleştiği kaydedildi.

Galata Deresi Caddesi trafiğe kapatıldı

Patlamayla birlikte doğal gaz çevreye yayıldı, polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Galata Deresi Caddesi trafiğe kapatıldı, İGDAŞ ekipleri bölgeye yönlendirildi. Bölgedeki iş yerlerinin güvenlik gerekçesiyle tahliye edildiği belirtildi. Polis ve itfaiye ekipleri, bölgedeki yaşanan tehlikeyi bertaraf etmek için çalışmalara başladı. Ana vanayı 1 saatlik çalışmanın sonucunda bulan ekipler, içerde kalan gazın bitmesi için bekledi.

"Kepçenin başında şef yoktu"

Çalışmalar sırasında hatta geçen doğal gaz nedeniyle yaşanan patlama, vatandaşları paniğe sürükledi. İçerde kalan gazın tamamen boşaltıldığı haberini alan vatandaşlar rahatladı. Galata Deresi Caddesi'ndeki çalışanlardan biri olan Erdoğan Akkuş, "Çalışırken yüksek bir patlama sesi duydum. Dışarı çıktığımda kepçenin tek başına çalıştığını gördüm. Başında şef yoktu. 20 metrelik kanalizasyon borusu bir haftadır yapılamıyor. Toz duman içinde çalışıyoruz." dedi.

Selçuk Ertürk: "Hangi sokaktan ne geçtiğini bilmiyorlar"

Patlamanın meydana geldiği sokakta ikâmet eden Selçuk Ertürk, "Ekipler olay yerine çok hızlı geldi ama vanayı bulmaları biraz vakit aldı. Kimsenin birbirinden haberi yok. İSKİ geliyor burada kazı yapıyor ama daha hangi sokaktan ne geçtiğini bilmiyor. En küçük kablonun bile nereden geçtiği belli, krokisi var. Koskoca ablonun nerede olduğunu nasıl bulamıyorlar? Buraya bir tane yetkilinin gelip de olay yerini incelediğini görmedim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)