George Floyd'un katiline federal mahkemeden ceza: 21 yıl!

ABD'de George Floyd'un öldürülmesi olayında eyalet mahkemesi tarafından 22,5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski polis memuru Derek Chauvin, federal mahkeme tarafından da suçlu bulundu. Chauvin'in, şartlı tahliye hakkından 18 yıl sonra yararlanabileceği kaydedildi.

DÜNYA 09.07.2022, 00:47 12.07.2022, 09:01 Hakan Öksüz
George Floyd'un katiline federal mahkemeden ceza: 21 yıl!

ABD'de 25 Mayıs 2020'de siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesi, dünya kamuoyunun tepkisini çekmişti. Dizini 9 dakika 29 saniye boyunca yere yatırdığı George Floyd'un boynuna bastıran eski polis memuru Derek Chauvin, 46 yaşındaki Floyd'un ölümüne neden olmuştu. 

Federal mahkemenin kararı: 21 yıl hapis cezası!

Daha önce eyalet mahkemesinde duruşması görülen Derek Chauvin'e 22,5 yıl hapis cezası verilmişti. Eski polis Chauvin'in, George Floyd'un medeni haklarını ihlâl ettiğini bildiren mahkemenin kararı, sevinçle karşılanmıştı. Federal mahkeme, Floyd'un katili olan Chauvin'i 21 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu cezanın, eş zamanlı şekilde çekileceği duyuruldu.

Şartlı tahliye hakkından 18 yıl sonra faydalanacak

Peki Chauvin'in federal mahkeme tarafından da suçlu bulunması neden önemli? Federal mahkemenin kararıyla birlikte Chauvin'in şartlı tahliye hakkına ulaşacağı zaman da ötelenmiş oldu. Eski polis memuru Chauvin'in, 15 yerine 18 yıl sonra şartlı tahliye hakkından yararlanabileceği belirtildi.

Yargıç Paul Magnuson: "Bunu neden yaptın?"

Federal mahkemede görülen duruşma sırasında Derek Chauvin'e çıkışan ABD Bölge Yargıcı Paul Magnuson, "Neden bu kadar uzun süre boyunca George Floyd'un boynuna dizinle bastırdın? Bir kişinin bu kadar süre nefessiz kalınca öleceğini bilmiyor musun?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)