George Floyd cinayeti: Eski polisten itiraf geldi!

ABD'nin Minnesota eyaletinde 2020 yılında siyahi George Floyd'u yere yatırarak diziyle ensesine bastıran eski polis memuru Derek Chauvin, Floyd'un ölümüne neden olmuştu. Olay yerinde bulunan eski polislerden Thomas Lane, savcılıkla anlaşarak suçunu itiraf etti.

DÜNYA 18.05.2022, 18:14 Hakan Öksüz
George Floyd cinayeti: Eski polisten itiraf geldi!

ABD'de yaşanan polis şiddeti olayları, son yılların en çok gündeme gelen konularından oldu. Minnesota eyaletinde aracından indirilen siyahi George Floyd (46), polisin uyguladığı orantısız şiddet sonucu hayatını kaybetmişti. 

Defalarca "nefes alamıyorum" diyerek yalvaran George Floyd'u yere yatırarak ensesine diziyle bastıran polis memuru Derek Chauvin, Floyd'un ölümüne yol açmıştı.

Thomas Lane, savcılıkla anlaştı!

George Floyd'un 25 Mayıs 2020 tarihinde feci şekilde hayatını kaybetmesi, ABD'nin gündeminden düşmedi. Floyd'un ensesine diziyle bastırarak ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin'in yanında 3 eski polis daha vardı. O polislerden biri olan Thomas Lane, suçunu itiraf etti.

3 yıl hapis yatacak

Thomas Lane'in savcılıkla anlaşma yaptığı ve suçunu itiraf ettiği kaydedildi. Anlaşma gereği, eski polis memuru Thomas Lane'e yöneltilen "2. derece kasıtsız cinayete yardım ve yataklık suçlaması" düşürülecek. Lane, 3 yıl hapis yattıktan sonra serbest kalacak.

Olay yerinde bulunan diğer polisler, aynı suçtan yargılanacak

George Floyd'un öldürüldüğü olay yerinde bulunan eski polisler olan Asya kökenli Tou Thao ve siyahi J. Alexander Kueng, haziran ayında mahkemeye çıkacak.

Olay yerinde bulunan eski polisler Thomas Lane, Tou Thao ve J. Alexander Kueng, şubat ayından yargılanmıştı. Mahkeme, yargılama sonucunda 3 eski polisin "sivil haklarını ihlâl ettiğine" hükmetmişti.

George Floyd'u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin ise 22,5 yıl hapis cezası almıştı.

Yorumlar (0)