Fransa yanıyor... 68 vilayette alarm verildi

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte üçüncü sıcak hava dalgasına maruz kalan Fransa'nın 26 vilayetinde turuncu alarm verilirken, 42 vilayet için sarı alarm verildi.

DÜNYA 03.08.2022, 18:15
Fransa yanıyor... 68 vilayette alarm verildi

Fransa Meteoroloji İdaresi tarafından gerçekleştirilen açıklamada, artan hava sıcakları sebebiyle ülkede toplam 42 vilayette sarı alarm, 26 vilayette ise turuncu alarma geçildiği ifade edildi.

Sıcaklığın ülke genelinde 35 dereceyi aşması beklenirken Garonne, Drome ve Tarm civarında 39 derecelere dek çıkacağı öngörülüyor.

Fransa'nın özellikle kuzeydoğu ve güneyini daha çok etkileyen sıcaklığın, önümüzdeki cuma günü itibarıyla düşmesi bekleniyor.

Gece saatlerinde ise havalar turuncu alarm verilen bölgelerde 20 derecenin üzerinde seyredecek.

Sağlık Bakanlığı, sıcak havalara karşı alınması gereken 'bol bol su tüketmek' ve 'serin bir mekanda kalmak' gibi tedbirleri, sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Paris ve etrafında kuraklık alarmı

Öte yandan, ülkenin başkenti Paris'in de içerisinde olduğu Ile-de-France Valiliği, dün, başkent ile sınırındaki Val-de-Marne, Seine-Saint-Denis ve Hauts-de-Seine bölgelerinde 'turuncu' kuraklık alarmı vermişti. 

'Tetikte olma' düzeyi olarak nitelendirilen turuncu alarm verilen bölgelerde, tarım maksatlı su dağıtımında yüzde 50'yi aşkın azalma, yeşil alan ve bahçeleri sulama ile araç yıkamaya ciddi sınırlama uygulanıyor.

Ile-de-France'da yer alan Seine-et-Marne, Val d'Oise, Yvelines ve Essonne bölgelerinde kuraklık alarmı tedbirleri birkaç gün evvel uygulamaya girmişti.

Yorumlar (0)