Fransa: Fransa vatandaşı değilseniz mecbur değilsiniz

Fransız hükümeti, Fransa vatandaşı olmayan Avrupa Birliği (AB) veya İngiltere vatandaşlarının ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı uygulanan karantina tedbirlerine uyma zorunluluğunun olmadığını açıkladı.

DÜNYA 04.05.2020, 14:03 04.05.2020, 14:34
Fransa: Fransa vatandaşı değilseniz mecbur değilsiniz

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada "Fransa, Avrupa Birliği, Schengen Bölgesi veya Birleşik Krallık’tan gelen herhangi bir kişiye, uyruğu ne olursa olsun karantina uygulamaz" ifadelerine yer verildi.

11 Mayıs’ta gevşiyorlar

Fransa, koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerinin 11 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak kaldırılmasına karar vermişti. Serbest dolaşımın sınırlandırılmasının 11 Mayıs’ta kaldırılması kararlaştırılırken, aynı tarihten itibaren kreş, ilk ve ortaokullar kademeli ve isteğe bağlı olarak eğitime başlayabilecek.

Kurallar dahilinde bir sınıfta azami 15 öğrenciye izin verilirken, hijyen kurallarının yanı sıra maske kullanımının da zorunlu olmasına karar verildi.

"1 milyon kişiye ceza kesildi"

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner bugün yaptığı açıklamada, 17 Mart'tan bu yana serbest dolaşım sınırlandırılması kurallarına uymayan 1 milyon kişiye para cezası kesildiğini duyurmuştu.

Fransa'da Covid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 24 bin 895'e ulaştı.

Yorumlar (0)