Suudi Arabistan'dan getirilen Türkler Van'da

Suudi Arabistan'dan getirilen 143 Türk vatandaşı, Van'da 14 günlük gözetim süresi boşunca kalacakları yurda yerleştirildi.

YAŞAM 04.05.2020, 14:19
Suudi Arabistan'dan getirilen Türkler Van'da

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye getirilen 143 Türk vatandaşı, Van'daki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurduna yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının yürüttüğü ortak çalışmayla 143 kişi, Suudi Arabistan'dan kalkan uçakla Van Ferit Melen Havalimanı'na getirildi.

Uçaktan inen yolcular ön sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ekipleri eşliğinde Van Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle dezenfekte edilerek ve gerekli çalışmalar yapılarak hazır hale getirilen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait Süleyman Şah Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar da Süleyman Şah Öğrenci Yurdu'na gelerek çalışmalar ve durum hakkında bilgi aldı.

Yurtta 2 hafta gözetim altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçlarını Van Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Kızılay karşılayacak. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görevliler, karantinaya alınanlara psikolojik destek sağlayacak, İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de sağlık hizmeti verecek.

Vatandaşlar, 2 haftalık gözlem süresinin ardından koronavirüs belirtisi görülmemesi durumunda memleketlerine gönderilecek.

Yurda yerleştirilmeden önce 14 günlük karantina süresince uymaları gereken kuralların anlatıldığı vatandaşlar, kendileri için her türlü imkanı seferber eden devlet yetkililerine teşekkür ederek ülkelerine dönmenin sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Yorumlar (0)