Fransa Başbakanı Castex: Macron kazanırsa istifa ederim!

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında konuşan Fransa Başbakanı Jean Castex, Macron'un kazanması durumunda istifa edeceğini duyurdu.

DÜNYA 19.04.2022, 20:19 Hakan Öksüz
Fransa Başbakanı Castex: Macron kazanırsa istifa ederim!

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Marine Le Pen arasında geçen cumhurbaşkanlığı yarışı kızıştı. 10 Nisan'da yapılan ilk turda her iki tarafın da yüzde 50 salt çoğunluğu elde edememesiyle birlikte seçim ikinci tura kaldı. 

İkinci tur seçimler 24 Nisan'da!

Fransa, cumhurbaşkanını seçmek için 24 Nisan'da bir kez daha sandığa gidecek. Aşırı sağcı Le Pen'i eleştirenler kadar Macron'un seçilmesini istemeyenler de var. Fransa Başbakanı Jean Castex, Macron'un yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini isteyenler arasında yer alıyor. 

Emmanuel Macron'un programının ülke için daha iyi olduğuna dair halkı ikna etmeleri gerektiğinden bahseden Jean Castex, France Inter radyosuna konuştu. Başbakanı Castex, Macron'un tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi halinde istifa edeceğini duyurdu.

İlk turda ne kadar oy aldılar?

"Eğer yeniden seçilirse ne olacağını söyleyeyim. Ben de hükümet de istifa edecek." diyen Fransa Başbakanı Jean Castex, "Seçimler henüz sonuçlanmadı. 24 Nisan'ı bekliyoruz." şeklinde konuştu. Fransa'da ilk tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Macron yüzde 28.6, Le Pen ise yüzde 23.9 oy aldı.

Yorumlar (0)