Ümit Özdağ duyurdu: İlk görüşme yarın

Ümit Özdağ, "Zafer Partisi olarak Suriye hükümeti ile kaçak ve sığınmacıların geri dönüşü için görüşme sürecini başlatıyoruz." dedi.

SİYASET 19.04.2022, 20:26 19.04.2022, 20:34
Ümit Özdağ duyurdu: İlk görüşme yarın

Zafer Partisi lideri Özdağ, partisinin genel merkez binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü ile ilgili hedeflerini Zafer Partisi'nden sonra açıkladığını kaydeden Özdağ, AK Parti'nin de sığınmacılar için herhangi planı olmadığını ve halkı oyaladığını dile getirdi.

"Suriye hükümeti ile görüşeceğiz"

'Anadolu Kalesi' projesiyle ülkemizde yaşayan '8 milyon sığınmacıyı' ülkelerine göndereceklerini ve bu çerçevede hazırlıklar yaptıklarını ifade eden Özdağ, "Bu kapsamda, Zafer Partisi olarak Suriye hükümeti ile kaçak ve sığınmacıların geri dönüşü için görüşme sürecine başlıyoruz. Adana Mutabakatı'na imza atan hükümetin Dışişleri ve Devlet Bakanı olan Sayın Şükrü Sina Gürel, partimize katılmıştır." sözlerini sarf etti.

"İçişleri Bakanlığı'nın verileri yanlış"

Özdağ, Suriye Dışişleri Bakanlığı ile parti yetkililerinin ilk görüşmeyi yarın gerçekleştireceğini ve ardından Gürel başkanlığında oluşturulan bir heyetin diplomatik temas sürecine başlayacağını kaydederek, bahse konu sürecin çok taraflı diplomasiyle sürdürüleceğini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Özdağ, gelen bir soru üzerine, Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacılara ilişkin verilerinin yanlış olduğunu savundu.

Toplantı esnasında Özdağ'ın yanında bulunan Gürel de 18 Nisan'da, üyesi olduğu CHP'den istifa ettiğini ve Zafer Partisi'ne katıldığını duyurdu.

Yorumlar (0)