Esed'in adamı olan "eski DEAŞ lideri" öldürüldü

DEAŞ güvenlik sorumlusu iken iki yıl önce Esed'e biat eden ve onun için savaşan Ömer er-Rifai, İdlib'deki çatışmalarda öldürüldü.

DÜNYA 23.02.2020, 17:57
Esed'in adamı olan "eski DEAŞ lideri" öldürüldü

Beşşar Esed rejimine bağlı güçlere katılan DEAŞ terör örgütünün eski güvenlik sorumlusu Ömer er-Rifai, Suriye'nin İdlib şehrindeki çatışmalarda öldürüldü.

Suriye'nin yerel televizyonlarından "Allepo Today"in verdiği habere göre, terör örgütü DEAŞ'ın eski üst düzey militanlarından Ömer er-Rifai, dün İdlib kırsalında Beşşar Esed rejimi güçleri saflarında muhaliflere karşı devam eden çatışmalarda öldürüldü.

Suriye'nin Dera şehrindeki DEAŞ terör örgütünün kaçırma ve suikast eylemlerini gerçekleştirmekten sorumlu grubun başında olan Ömer er-Rifai, 2018 yılında Dera şehrinin kontrolünü ele geçiren Beşşar Esed rejim güçlerinin saflarına katılmıştı.

Dera bölgesinde birçok kişinin kaçırılması ve öldürülmesinden sorumlu tutulan Ömer er-Rifai, 2017 senesinde Dera kırsalındaki camiye bombalı saldırı düzenlemeye çalıştığı sırada muhalifler tarafından yakalanmış fakat Beşşar Esed rejiminin bölgeyi ele geçirmesiyle bırakılmak zorunda kalınmıştı.

Eski İranlı diplomatın iddiası

Lübnan'ın el-Meyadin televizyonunda 9 Şubat'ta katıldığı programda Amerika'nın 3 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ta öldürdüğü İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'yle ilgili bilinmeyenleri anlatan eski İranlı diplomat Emir Musevi, terör örgütü DEAŞ'lı teröristlerin Beşşar Esed rejimi güçlerine katıldığını şöyle anlatmıştı:

"Suriyeli gençlerden oluşan bazı DEAŞ'lı esirler, hatalarını anlayınca günahlarına kefaret olması için Suriye ordusunun saflarında Deyrizor'un kurtarılmasında yer aldı. Hata yaptıklarını anladıkları için bu noktaya geldiler. (Suriye rejimi) Bu güçlerden Suriye topraklarını kurtarmak için istifade etti ve (DEAŞ'lı esirler) diğer tekfirci güçleri yendi."

Yorumlar (0)