Ermeni kamikaze İHA'sı düşürüldü

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, sivil yerleşimlerin üzerinde uçan Ermenistan ordusuna ait kamikaze amaçlı tasarlanmış İHA'yı düşürdü.

DÜNYA 08.10.2020, 11:35 09.10.2020, 16:30
Ermeni kamikaze İHA'sı düşürüldü

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenleyen Ermenistan'a ait kamikaze amacıyla tasarlanmış bir insansız hav aaracını (İHA) vurarak düşürdü.

Twitter hesabından bilgilendirme paylaşımında bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermenistan ordusuna ait kamikaze görevli İHA'nın, Azerbaycan hava savunma sistemleri tarafından başarıyla vurulup imha edildiğini bildirdi.

Kamikaze görevleri için özel olarak tasarlanmış İHA'nın sivil yerleşim birimlerinin üzerinde uçtuğu bilgisini veren Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın sivil Azerbaycanlıları hedef aldığı saldırılarını hatırlatarak, Azerbaycan hava savunma sistemleri tarafından imha edilen kamikaze İHA'sının düşürülmesinin, belki de çok sayıda sivilin hayatını kurtardığına dikkat çekti.

Ermenistan devletinin devlet terörünü sürdürdüğünün altını çizen Hikmet Hacıyev, ayrıca Ermeni ordusunun Smerç füzeleriyle ve ağır toplarla Gence, Terter ve Berde kentlerine yönelik saldırılarına devam ettiğini bilgisini de verdi.

Yorumlar (0)