Ermenistan sivillere füzelerle saldırdı!

İşgalci Ermenistan, yine sivilleri hedef aldı. Ermeni ordusunun Gence şehrine füzelerle saldırması sonucu ölü ve yaralıların bulunduğu ifade edildi. 

DÜNYA 08.10.2020, 09:19 08.10.2020, 17:17
Ermenistan sivillere füzelerle saldırdı!

İşgalci Ermenistan, 27 Eylül günü top, havan ve silahlar ile Azerbaycan'da bulunan yerleşim alanlarına saldırarak sivillerin ölümüne neden olmuştu. Bunun karşılıksız bırakılmayacağını belirten Azerbaycan da operasyon başlatmıştı. Türkiye'nin desteğini alan Azerbaycan, toprak bütünlüğünü korumayı ve sivillerin huzur ve güvenliğini sağlamayı hedeflediğini duyurmuştu.

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerilim devam ederken, yeni bir saldırı haberi geldi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'da bulunan yerleşim alanlarına saldırmayı sürdürdüğü bildirildi.

Ağcabadi, Berde, Ağdam, Tatar ve Goranboy'da bulunan köylerin Ermeniler tarafından hedef aldığı kaydedilen açıklamada, bazı sivillerin hayatını kaybettiği veya yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, Azerbaycan güçlerinin gereken düzeyde tedbir aldığı aktarılırken, Azerbaycan güçlerinin dün meydana gelen çatışmalarda Ermenistan ordusunu ciddi kayıplara uğrattığı belirtildi.

Azerbaycan ordusunun imha ettiği teçhizatlar şu şekilde sıralandı:

6 D-20 top,

Yaklaşık 10 tank,

Yaklaşık 30 araç,

Bir "Acacia" kundağı motorlu topçu cihazı.

Diğer yandan, Ermenistan ordusunun birinci ve yedinci alaylarından bazı askerlerin mevzilerden kaçtığı bildirildi. 

İşgalci Ermenistan'ın 27 Eylül sabahından beri düzenlediği saldırılar sonucu 30 sivil yaşamını yitirirken, 143 sivil yaralandı. 

Araçları bırakıp kaçtılar

Azerbaycan ordusu karşısında hezimete uğrayan Ermenistan ordusunun, çatışma alanında birçok aracı terk edip kaçtığına dair görüntüler ortaya çıktı.

Söz konusu görüntülerde, kaçan Ermenilerin araçları ve eşyalarının bulunduğu fark edildi. 

"Ermeni halkı ile sorunumuz yok"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün yaptığı açıklamada, sivilleri hedef almayı, onlara ateş açmayı ve yerleşim bölgelerine balistik roketler ile saldırı düzenlemeyi "cinayet" olarak nitelendirmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan ordusunun savaşı kaybettiğini söylemişti.

Aliyev, Ermeni halkı ile değil, yönetimi ile sorun yaşandığını vurgulamıştı. Azerbaycan'ın hiçbir şekilde sivilleri hedef almadığını kaydeden Aliyev, ülkesinde de binlerce Ermeni'nin yaşadığını ifade etmişti.

Ermenistan'ın savaş suçu işlediğine dair delillerin toplandığına dikkat çeken Aliyev, uluslararası toplumun geçmişte Azerbaycan halkına karşı işlenen savaş suçlarına duyarsız kaldığını ve Hocalı Katliamı'nın tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirildiğini belirtmişti.

Aliyev, ateşkes çağrılarının yeterli olmadığını kaydederek, Ermenistan'a karşı yaptırımlar uygulanması gerektiğini söylemişti.

Yorumlar (0)