Gence'ye ikinci saldırı!

Azerbaycan Ordusu karşısında ağır kayıp veren ve mevzileri bir bir terk eden Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Bakü'den sonra ikinci büyük kenti Gence'ye bir kez daha saldırdı.

GÜNDEM 05.10.2020, 11:47
Gence'ye ikinci saldırı!

Rusya'yı savaşa çekmek için çatışmaları kendi topraklarına doğru genişletmek isteyen Ermenistan ordusu, Ermenistan'a sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenleyerek insanlık ve savaş suçu işlediğini söylemek yerine Azerbaycan'a "ateşkes" çağrısı yapan ülkelerden gördüğü destek ile iyice şımardı.

Dünya ülkelerinin açıklama ve eleştirilerinin "ateşkes" ve "Türkiye'nin Azerbaycan'a desteği" üzerinde yoğunlaşmasından cesaret bulan Ermenistan, "sivil katliamlarına ses çıkarılmadığını" görünce Azerbaycan'ın Bakü'den sonra ikinci büyük şehri olan Gence'ye ikinci kez saldırı düzenledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın Berd bölgesinden, Azerbaycan'ın Gence şehrine yine saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan’da Fuzuli bölgesindeki Horadiz vilayetinin, Ağcabedi bölgesinde bulunan köylerin, Terter kenti ve köylerinin, Goranboy ve Göygöl bölgelerinin Ermeni güçleri tarafından ateş altına alındığını bildirdi.

Ermeni ordusu, bu sabah da Azerbaycan’da sivillerin bulunduğu Beylegan, Berde ve Terter kentlerine topçu atışları düzenlemişti.

Ermenistan ordusu, dün de Gence kenti, Mingeçevir kenti ile Hızı ve Abşeron’a saldırılar gerçekleştirmişti.

Yorumlar (0)