Ermenistan'ın savaşacak tankı kalmadı!

27 Eylül'e kadar 529 tankı bulunan Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracı Azerbaycan ordusu tarafından imha edildi.

GÜNDEM 07.10.2020, 14:08 08.10.2020, 12:42
Ermenistan'ın savaşacak tankı kalmadı!

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül sabahı halkını hedef alan Ermenistan ordusuna karşı başlattığı karşı saldırıları, müdafaadan toprakları işgalden kurtarma operasyonuna dönüştürdü.

Gece gündüz devam eden şiddetli çatışmalarda Ermeni ordusunu perişan eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan'a ait 250 tank ve zırhlı aracını imha ederek bir daha asla kullanılamaz duruma getirdi.

Sahadaki duruma ilişkin ayrıntıları fotoğraf ve görüntü eşliğinde uluslararası kamuoyuna açık bir şekilde ileten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin ilerleyişini sürdürdüğünü ve bazı mevzileri de Ermenistan askerlerinden temizlediğini duyurdu.

Çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz duruma getirildiği bilgisini veren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni ordusuna ait teçhizat ve silahları da imha ettiklerini bildirdi.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Ermenistan'ın 250 tank ve zırhlı aracını imha ettiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ayrıca 270 adet top ve füze sisteminin, 60 adet hava savunma sisteminin, 11 komuta yönetim ve gözlem merkezinin, 8 mühimmat deposununun ve yaklaşık olarak 150 askerî kamyon ve aracın, yerle bir edildiğini kaydetti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait Rus yapımı S-300 hava savunma sistemini de onarılamayacak duruma getirdiklerini ekledi.

Ordu gücü Ermenistan ordusunun hayli üzerinde olan Azerbaycan ordusu, özellikle Türkiye'den aldığı silahlı insansız hava araçlarıyla Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne karşı çok daha üstün güç elde etti.

Avrupa Konvansiyonel Silahlı Kuvvetler Antlaşması'na göre Ermenistan'ın silahlı güçlerinin maksimum 220 adet tank, 150 adet top, 100 adet savaş uçağı ile 50 adet savaş helikopterinin bulunması gerekiyor. Ancak her zamanki gibi Ermenistan bu anlaşmanın da gereğini yapmıyor. 27 Eylül 2020 tarihi öncesinde elinde 529 tankı olduğu bilinen Ermenistan'ın tank mevcudunun yarı yarıya düştüğü değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)