En az 40 siyasetçi kaçırıldı!

Kamerun'da ayrılıkçılar, İngilizce konuşulan bölgede, yerel seçimler için adaylık başvurusu yapan en az 40 yerel siyasetçiyi kaçırdı.

DÜNYA 17.12.2019, 13:05
En az 40 siyasetçi kaçırıldı!

Ulusal basındaki haberlerde, Anglofon ayrılıkçıların, 9 Şubat 2020'de yapılacak yerel seçimleri protesto etmek için adaylığını koyan siyasetçileri sindirme operasyonu başlattığı belirtildi.

Ses kaydı paylaşıldı

Ayrılıkçılar tarafından internet ortamında paylaşıldığı belirtilen ses kaydında, kaçırılan en az 40 siyasetçi arasında bulunan Samuel Nforba'nın, ayrılıkçıların "seçime oy kullanmaya gidilmemesi ve aday olunmaması" uyarılarına kulak asmadığı için cezalandırıldığıyla ilgili sözleri yer alıyor.

Hükümetten kaçırma olayıyla ilgili resmi açıklama henüz yapılmadı. Diğer taraftan yerel halk ayrılıkçıların sivilleri sindirme girişimine tepki verdi.

Ayrılıkçıların daha önce de ülkenin Kuzey Batı ve Güney Batı bölgelerinde evlerin önüne, çocukların okullara gönderilmemesi aksi takdirde cezalandırılacakları tehdidini içeren broşürler bıraktığı ifade edildi.

Anglofon bölgesinde (İngilizce konuşulan) kriz

Kamerun'da hükümetin, Anglofon bölgesindeki okul ve mahkemelere İngilizce bilmeyen öğretmen ve hakimleri atamasının ardından, 2016'nın son aylarında bölgede gösteriler düzenlenmeye başlamış ve Anglofon (İngilizce konuşulan bölge) krizi çıkmıştı.

Son verilere göre, Anglofon krizinde en az 3 bin kişi hayatını kaybetti, 530 bin kişi ülke içinde yerinden oldu, 40 bin kişi de komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Yorumlar (0)