Elon Musk'ın "spam hesap" tepkisine Twitter CEO'su'ndan yanıt

Twitter CEO'su Parag Agrawal, SpaceX ve Tesla’nın sahibi Elon Musk'ın geçici olarak 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının askıya aldığını duyurmasından sonra şirketinin spam hesaplarıyla mücadele yeteneğini savundu.

DÜNYA 17.05.2022, 11:05 17.05.2022, 11:12
Elon Musk'ın "spam hesap" tepkisine Twitter CEO'su'ndan yanıt

Twitter Üst Yöneticisi Parag Agrawal, Twitter’daki spam hesaplarının sayısıyla ilgili kaygılar sebebiyle Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasının askıya alındığını açıklamasından sonra şirketinin spam hesaplarıyla mücadelesine yönelik açıklamalarda bulundu.

“Spam hesapları yakalamak zor”

Twitter hesabından bir paylaşım yapan Agrawal, mümkün olduğu kadar her gün spam hesapları tespit etmeye ve kaldırmaya güçlü bir biçimde teşvik edildiklerini dile getirdi.

Spam hesapların yakalanması zor ve sofistike olduğuna vurgu yapan Agrawal, spamla mücadelenin "inanılmaz derecede dinamik" olduğunu söyledi.

“Bot hesaplar yüzde 5’in altında”

Parag Agrawal, yarım milyonu aşkın spam hesabını her gün askıya aldıklarını ve spam olabileceğinden şüphelenilen milyonlarca hesabı her hafta kilitlediklerini bildirdi.

Yüzeysel anlamda sahte görünen pek çok hesabın gerçek kişiler olmasının bir sorun oluşturduğuna dikkat çeken Agrawal, kullanıcılara en fazla zarar veren ve en tehlikeli olan bazı spam hesapların tamamen meşru görünebileceğini kaydetti.

Agrawal, sosyal medya platformunda son 4 çeyrekte spam hesaplarına yönelik tahminlerin yüzde 5'in altında olduğunu ifade etti.

Musk ile de tahmin sürecine de değinen Parag Agrawal, genel bir değerlendirmeyi paylaştıklarını açıkladı.

Yorumlar (0)