El Salvador, Bitcoin’i şahlandıracak zirveye hazırlanıyor

Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olarak tarihe kazınan El Salvador, BTC Zirvesi’ne hazırlanıyor. El Salvador Başkanı Bukele, 44 ülkenin temsilcilerini yakında yapılacak olan zirveye davet etti. 

DÜNYA 17.05.2022, 11:05
El Salvador, Bitcoin’i şahlandıracak zirveye hazırlanıyor

Orta Amerika ülkelerinden El Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi kabul eden ilk ülke olarak 2021 senesine damga vurmuştu. Devlet Başkanı Nayib Bukele konuyla ilgili yeni bir adım atarak Bitcoin Zirvesi düzenleneceğini duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Bukele, 12 finans otoritesi ile 32 ülkenin merkez bankası temsilcisi olmak üzere toplamda 44 ülke temsilcisini bu zirveye davet ettiklerini aktardı. 



Gelişmekte olan ülkeler bir araya geliyor

Bukele bu toplantıda Bitcoin, dijital ekonomi, bankasız bankacılık, finansal kapsayıcılık gibi yeni nesil bankacılık ve ekonomi teknolojilerinin konuşulacağını ifade etti. Bangladeş, Ermenistan, Kongo, Moritanya, Dominik, Senegal, Nijerya, Mısır, Ekvador, Kosta Rika, Pakistan, Kenya, Nepal, Ruanda, Maldivler, Honduras, Gambiya, Ürdün, Esvatini, Burundi, Haiti, Madagaskar, Gine, Uganda, Namibya, Gana, Angola ve Paraguay gibi özellikle gelişmekte olan ülkeler bu zirveye davet edildi. 



El Salvador, Bitcoin konusunda lider olmuştu

Eylül 2021 döneminde açıklama yapan Nayib Bukele, Bitcoin’i resmen tedavüle soktuklarını kaydetmişti. Konunun uzmanları bu adımın, diğer ülkelerin Bitcoin’i benimsemesi konusunda atılan önemli bir adım olduğunu ifade ederek El Salvador’un lider konumda olduğu belirtilmişti.

Yorumlar (0)