Elon Musk’tan Twitter açıklaması: Anlaşma askıya alındı

Uzun bir zamandır gündem de olan Twitter'ı Elon Musk'ın satın alması aşamasında problem meydana geldi. Dünya üzerinde en zengin insanlardan olan Musk, Twitter hesabından gerçekleştirdiği açıklamada, satış işlemlerinin askıya alındığını bildirdi.

DÜNYA 13.05.2022, 14:12 13.05.2022, 16:16
Elon Musk’tan Twitter açıklaması: Anlaşma askıya alındı

SpaceX ve Elektrikli araç firması Tesla’nın CEO'su olan Elon Musk'ın geride bıraktığımız günlerde sosyal medya platformu olan Twitter'ın bütün hisselerini satın almıştı. Global çapta ses getiren bu olayda son anda bir gelişme meydana geldi. Resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan duyuru yapan ünlü iş insanı, yapılan satış anlaşmasının belirli bir süre için geçici durdurulduğunu açıkladı.

Yüzde 19 değer kaybetti

Duyurulan bu kararın, Twitter üzerinde bulunan sahte hesapların kapatılacağına dair yapılan açıklamadan sonra geldi. Elon Musk tarafından yapılan açıklamada, "Sosyal medya platformu olan Twitter’ı satış sözleşmesi, sahte kullanıcıların gerçekten kullanıcıların yüzde 5'inden azı temsil ediyor durumda. Bu durumu destekleyen kesin detaylar iletilene kadar, geçici bir şekilde beklemeye alındı" şeklinde ifade etti.

Diğer yandan Elon Musk'ın yaptığı açıklama sonrasında Twitter hisselerinde yüzde 19 oranında bir değer kaybı yaşadığı belirlendi.

Yorumlar (0)