Twitter’ı 44 milyar dolara satın alacaktı… Geri adım mı atıyor?

Dünyaca ünlü sosyal medya platformu Twitter’ı satın alabilmek için 44 milyar dolarlık bir ön anlaşma yapan Elon Musk, henüz anlaşmanın askıda olduğunu ve bu fiyatı biraz daha aşağı düşürebileceğini belirtti. 

DÜNYA 17.05.2022, 11:04 17.05.2022, 18:02
Twitter’ı 44 milyar dolara satın alacaktı… Geri adım mı atıyor?

Uzun bir süredir Twitter ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan Elon Musk, kısa süre önce dünyaca ünlü sosyal medya platformunu satın almaya karar vermişti. Musk ve Twitter yönetimi arasında 44 milyar dolarlık bir ön anlaşma sağlanmış ve bu rakam yeni tartışmaları da beraberinde getirmişti. Aradan geçen kısa sürecin ardından Musk’tan dikkat çekici bir açıklama daha geldi. 

44 milyar dolarlık rakamı ‘gerçekçi’ bulmadı

Twitter ile bir ön anlaşma yapıldığını ancak anlaşmanın hala askında olduğunu belirten Musk, 44 milyar dolarlık rakamı düşürebileceklerini açıkladı. Ünlü milyarder, kısa süre önce yaptığı açıklamada da, “Bu rakam pek gerçekçi gözükmüyor. Bu sebeple Twitter ile yaptığımız ön anlaşma geçici olarak askıya alındı. İlerleyen süreci birlikte göreceğiz” ifadelerini kullanmıştı. 

“Sahte hesaplar ile ilgili bana yanlış bilgiler aktardılar”

Miami’de gerçekleştirilen bir başka etkinlikte basın mensupları ile bir araya gelen Musk, “Twitter’ın üst düzey yetkilileri sahte hesaplar ile ilgili bana yanlış bilgiler aktardılar. Maalesef bu konuda yanlış yönlendirildim. Kendilerine konuyla ilgili ne kadar soru sorarsam o kadar endişelerim artıyor” şeklinde konuşmuştu.

Elon Musk, Twitter’dan vazgeçtiği iddialarına cevap verdi

Elon Musk’tan peş peşe gelen bu açıklamaları değerlendiren analistler, ünlü milyarderin Twitter’ın satış rakamından memnun olmadığını ve bunu biraz daha düşürebilmek için sosyal medya platformundaki sahte hesaplar üzerinden sık sık eleştiriler yönelttiğini ifade ettiler. Bazı kesimler ise Musk’ın Twitter ile yaptığı dev anlaşmadan pişman olduğunu ve bunu iptal etmek istediğini öne sürdü. Twitter yönetimi ile yeni bir pazarlık sürecinin hala mümkün olduğunu vurgulayan Elon Musk, “Twitter’dan vazgeçtiğime yönelik haberler gerçeği yansıtmıyor. Hala son derece kararlıyım. Ancak fiyat konusunda bazı görüşmelere ihtiyacımız var” dedi. 

Yorumlar (0)