Musk, Twitter'ı satın aldı, Tesla hisseleri çakıldı!

Elon Musk’ın sosyal medya devi Twitter’ı satın alması sonrası, Tesla’nın şirket değerinde 126 milyar dolarlık düşüş yaşandı. 

EKONOMİ 27.04.2022, 11:56 27.04.2022, 17:52
Musk, Twitter'ı satın aldı, Tesla hisseleri çakıldı!

Bir süredir Twitter’ı satın almak istediği yönünde açıklamalarda bulunan Elon Musk, nisan ayının başında dünyaca ünlü sosyal medya platformunun yüzde 9,2’sini satın almıştı. Bu girişiminin ardından yeni bir adım daha atan Musk, bu kez Twitter’ın tamamına talip oldu. Milyarlarca kullanıcısı olan dev platformu 44 milyar dolara satın alan Musk, kullanıcılarına daha fazla konuşma özgürlüğü sunacağını vadetmişti. 

Tesla hisselerinde büyük düşüş

Musk’ın Twitter hamlesi, piyasalarda dikkat çeken hareketlenmelere sebep oldu. Bazı yatırımcılar Musk’ın Twitter’ın tamamını satın almasını ‘iyi bir gelişme’ olarak yorumlarken, bazı yatırımcılar ise aksi yönde görüş bildirdi. Twitter’ın satışı sebebiyle tedirginlik içinde olduklarını ifade eden yatırımcıların bazıları, Musk’ın 44 milyar dolarlık ücreti karşılamak için Tesla hisselerinin bir bölümünü satışa çıkarabileceğini ifade etti. Yatırımcıların bir bölümü tarafından dillendirilen bu düşünce sonrası Tesla hisseleri adeta çakıldı. 

Twitter yüzde 3,89 değer kaybetti

24 saat içinde 126 milyar dolarlık bir düşüş yaşayan Tesla hisseleri, böylelikle yüzde 12’yi aşan oranda değer kaybetmiş oldu. Tesla hisselerinin son 30 gün içindeki değer kaybı ise yüzde 20’ye yaklaştı. Dünya genelindeki pek çok teknolojik şirketin hisselerinde değer kaybı görülürken, bu alanda en çok yara alan markaların başında ise Elon Musk’ın kuruculuğunu yaptığı şirketler geliyor. Tüm bunlar yaşanırken, Musk’ın 44 milyar dolar bedelle satın aldığı Twitter’da da yüzde 3,89’luk düşüş yaşandı. Böylelikle Twitter’ın hisse değerleri 50 dolar bandının altına inmiş oldu. Elon Musk kısa süre önce yaptığı açıklamada, “Twitter’ı hisse başına 54,20 dolardan satın alacağım” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)