Çavuşoğlu'ndan Avustralya'ya destek mesajı!

Çavuşoğlu'ndan yangınlardan etkilenen Avustralya'ya destek mesajı verdi. Çavuşoğlu, mesajında, "Acınızı yürekten paylaşıyoruz. İhtiyacınız olan her türlü desteği vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 07.01.2020, 17:37 13.01.2020, 13:16
Çavuşoğlu'ndan Avustralya'ya destek mesajı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen yıl eylül ayından bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkisini gösteren yangınlardan etkilenen Avustralya'nın Dışişleri Bakanı Marise Payne'ye, "Bu korkunç afetle mücadelede ihtiyacınız olan her türlü desteği vermeye hazırız." mesajı iletti.

"Güzel ülkenizde çıkan yangınlar bizi derinden üzüyor"

Bakan Çavuşoğlu, Avustralyalı mevkidaşı Payne'yi de etiketleyerek Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Değerli dostum Payne, güzel ülkenizde kontrol altına alınamayan yangınlar beni ve halkımızı derinden üzüyor. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Bu korkunç afetle mücadelede ihtiyacınız olan her türlü desteği vermeye hazırız." ifadelerine yer verdi.

Ölü sayısı 25'e yükseldi

Avustralya'nın farklı noktalarında çıkan ve aylardır kontrol altına alınamayan yangınlardan dolayı ölenlerin sayısı 25'e yükseldi, onlarca kişiden ise halen daha haber alınamıyor.

Avustralya'daki felaketin korkutucu boyutları!

Yorumlar (0)