Alberto Fernandez yemin etti

Yemin ederek Arjantin Devlet Başkanlığı görevine başlayan Alberto Fernandez, "Birlikte çalışıp, toplum olarak elimizden gelen en büyük destanı yazacağız" dedi.

DÜNYA 11.12.2019, 08:03
Alberto Fernandez yemin etti

Arjantin'de devlet başkanlığı yemini ederek göreve resmen başlayan Alberto Fernandez, "Birlikte çalışıp, toplum olarak elimizden gelen en büyük destanı yazacak ve Arjantinlilerin evinde hiçbir zaman bir tabak yemek eksik olmasın diye birlikte çaba göstereceğiz. Açlığı bitireceğiz, bu bizi utandırması gereken bir şey." ifadelerini kullandı.

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, öğlen saatlerinde Devlet Başkanlığı Binası Casa Rosada'nın önünde toplanmaya başlayan ve kendisinin görevi üstlenmesini kutlayan onbinlerce destekçisine hitap etti.

"Kahraman olacağımı düşünmemiştim"

Kabine Şefliği görevini yürüttüğü eski Devlet Başkanı Nestor Kirchner'ı anımsatan Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, "Bir gün hayat beni Nestor Kirchner ile karşılaştırdı. Hiçbir zaman bu kadar değişeceğimi, onunlu birlikte Arjantin'i ayağa kaldıracak, demokrasi ve özgürlük bayraklarını yükseltecek harika bir görevin kahramanı olacağımı düşünmemiştim." ifadelerini kullandı.

"Geçmişi unutmayın"

Eski hükümete işaret eden Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, "Bu, bir kısmın faydasına, çoğunluğun ise zararına olan, fakirleştiren, sefillik getiren, bizi borçlandıran ve bizi uluslararası finansal sistemin tuzağına düşüren bir sistem. Geçmişi, tekrar etmemek için unutmamanızı istiyorum." diye konuştu.

"Yeni Arjantin'de istihbarat ve yargı operasyonları olmayacak"

Adaletin taraflı olduğuna işaret eden Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez şöyle konuştu:
"Yeni Arjantin'de istihbarat ve yargı operasyonları, her gün maruz kaldığımız medya linçleri olmayacak. Ben temsil ettiğim şeyden eminim, siyasetin, çıkarların tersi olduğunu iyi biliyorum ve kimleri temsil ettiğimizi biliyorum. Okulsuz, işsiz kalanları, acı çekenleri temsil ediyoruz."

Konuşmasında birlik vurgusu yapan Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Birlikte çalışıp, toplum olarak elimizden gelen en büyük destanı yazacak ve Arjantinlilerin evinde hiçbir zaman bir tabak yemek eksik olmasın diye birlikte çaba göstereceğiz. Açlığı bitireceğiz, bu bizi utandırması gereken bir şey. Bugün tarihe yeni bir sayfa açacak üretimin ve çalışmanın en önemli şey olduğu bir dönem inşa edeceğiz."

Yorumlar (0)