ABD: Rus ordusunun ciddi sorunları var!

Rus ordusunun son aylardaki hatalarından ders çıkardığını ve Donbas'taki yapılanmasını değiştirdiğini kaydeden Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Ciddi bir komuta ve ikmal sorunu çekiyorlar." dedi.

DÜNYA 19.04.2022, 01:41 19.04.2022, 15:05 Hakan Öksüz
ABD: Rus ordusunun ciddi sorunları var!

Dünya gündemindeki önemli olaylara ilişkin değerlendirme yapan Pentagon Sözcüsü John Kirby, Rus ordusunun Ukrayna savaşındaki sorunlarından bahsetti. Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbas bölgesini kontrolü altına almaya çalışan Rus ordusunun çeşitli zorluklarla boğuştuğunu aktaran Kirby, "Komuta ve ikmal konusunda ciddi sıkıntılar çekiyorlar." dedi.

"Havadan ve karadan harekete geçtiler"

Donbas bölgesinde çatışmaların şiddetlendiğini kaydeden Pentagon Sözcüsü John Kirby, "Rus ordusu, son aylardaki hatalarını tekrar etmek istemiyor. Bunun için Donbas'taki yapılanmasını değiştiriyor. Son zamanlarda yoğun bir hava gücünü harekete geçirdiler. Karadan da topçu birliklerinin hareketlendiğini tespit ettik." ifadelerini kullandı.

"Ukrayna ordusu bazı bölgeleri ele geçirdi"

Ukrayna ordusunun bazı kasabalarda Rus ordusuna yönelik karşı saldırı başlattığına değinen Kirby, "Ukrayna ordusu Donbas'taki bazı bölgeleri kontrol altına aldı." dedi. Bu açıklamanın, Ukrayna lideri Zelenski'nin "Donbas'a taarruz başlattık." şeklindeki duyurusundan sonra gelmesi dikkat çekti.

Yorumlar (0)