Rusya, Ukrayna askerine saat verdi: ‘Teslim olun’ diyerek şartlarını açıkladı

Savaşın en sıcak cephelerinden biri olan Mariupol şehri ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 'Teslim olun' çağrısında bulunan Moskova, şartlarını açıkladı ve tarih verdi. Ukrayna'dan 'Sonuna kadar savaşacağız' yanıtı geldi. Kiev'den art arda Mariupol açıklamaları gelmeye başladı.

GÜNDEM 18.04.2022, 13:22 18.04.2022, 13:45
Rusya, Ukrayna askerine saat verdi: ‘Teslim olun’ diyerek şartlarını açıkladı

Ukrayna'daki savaş tüm hızı ile devam ederken liman şehri Mariupol'de yeni yeni gelişmeler yaşanıyor.

Haftalar boyunca Rus kuşatmasında olan şehrin Rusya’ya geçtiği, Ukrayna askerlerinin Azovstal fabrikasına sıkıştığı iddia edilmişti.

Rusya’dan şartlı ‘teslim olun’ çağrısı

Rusya, Mariupol'deki Ukrayna askerlerine, hayatlarını kurtarmak için ‘silah bırakıp teslim olma’ çağrısı yapmış ve bunun için saat vermişti.

'Teslim olun' çağrısında bulunan Moskova, fabrikada sıkışan Ukrayna askerlerin bağışlanacağını açıklamış ve şartlarını duyurmuştu.

Moskova teslim oldukları yönünde önceden bir açıklama yapmaları gerektiğine dikkat çekerken, Ukrayna askerlerinden bu mevcut durumu Rus ordusuna bildirmek için beyaz bayrak sallamaları talep edildi.

Ukrayna’dan yanıt: “Sonuna kadar savaşacağız”

Ukrayna'nın Odesa Milletvekili O. Goncharenko, şehirdeki birliklerin 'sonuna kadar savaşacaklarını' belirterek Rusya'nın bu teklifini reddetti.

Mariupol'e yönelik kuşatmayı 'gerçek bir soykırım' olarak değerlendiren Goncharenko, 'Dün konuştum onlarla ve sonuna kadar savaşacaklarını biliyorum' sözleriyle Mariupol'deki Ukraynalı askerlerin teslim olmayacağını açıkladı.

Ukrayna Başbakanı: “Mariupol düşmedi”

Bir televizyona konuşan Ukrayna Başbakanı D. Şmihal ise 'Şehir henüz düşmedi' açıklamasını yaptı ve Ukrayna askerlerinin kentin bazı bölgelerini kontrol altına almaya devam ettiğini belirtti.

Shmyhal, Washington'da bu hafta yapılacak Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası toplantılarına gideceğini ve Ukrayna için daha çok mali yardım talep edeceğini açıkladı.

Yorumlar (0)