Ömer Çelik: Müzakerelerde yeterli desteği alamadık!

AK Parti MYK toplantısı sonrası konuşan Ömer Çelik, gündemdeki önemli konulara ilişkin açıklamalar yaptı. AK Parti Sözcüsü Çelik, Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelerde diğer devletler tarafından Türkiye'ye yeteri kadar destek verilmediğini söyledi.

GÜNDEM 18.04.2022, 19:33 18.04.2022, 19:49 Hakan Öksüz
Ömer Çelik: Müzakerelerde yeterli desteği alamadık!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. İki saat süren toplantı sonrası kameraların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Irak'ın kuzeyine yönelik başlatılan Pençe-Kilit Harekatı'na ilişkin konuşan Çelik, BM'nin 51. maddesinin Türkiye'ye verdiği hakları kullandıklarını belirtti. Çelik, görevin başarıyla tamamlanacağından şüpheleri olmadığını söyledi.

İstanbul'daki Ukrayna-Rusya müzakereleri

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat'ta başlayan savaşa ilişkin konuşan Çelik, İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleştirilen müzakerelerin son derece önemli olduğunu kaydetti. Avusturya Başbakanı Nehammer'in Putin ile yaptığı görüşmeyi hatırlatan Ömer Çelik, "Sayın Nehammer, Putin'in İstanbul'daki müzakerelerden hoşnut olduğunu söyledi." dedi.

Müzakerelerde Türkiye'nin en büyük yükü altına girdiğini kaydeden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Diğer ülkeler bize yeterince destek vermedi. Eğer Rusya, Donbas bölgesine daha çok asker kaydırırsa çatışmalar şiddetlenecek. İki ülke, bir an önce çatışmalara son vermeli ve barış dönemi başlamalı." ifadelerini kullandı.

"ABD, YPG'ye destek vermemeli"

ABD ile enerji dâhil çok sayıda konuda anlaşma yapmaya hazır olduklarını kaydeden Ömer Çelik, ABD'nin YPG'ye verdiği desteğin iş birliğine gölge düşürdüğünü belirtti. Çelik, "Bir NATO ülkesinin terör örgütü olarak kabul ettiği bir oluşum, başka bir NATO üyesi tarafından meşru olarak görülmemelidir. YPG'nin amacı DEAŞ ile savaşmak değil. ABD, bu işe bir çözüm bulmalı." diye konuştu.

Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron ile aşırı sağcı Le Pen arasındaki cumhurbaşkanlığı yarışı hakkında da konuşan Ömer Çelik, "Başka bir ülkenin iç işlerine karışmak doğru değil. Ancak Avrupa'da göçmen karşıtı siyasetin ve İslam düşmanlığının güç kazanmasını endişe verici buluyoruz. Aşırı sağcı siyasetin güçlenmemesi gerekir. 

Karamollaoğlu'nun açıklamaları

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun, "Suriye'de işleri ilk defa Türkiye karıştırdı." şeklindeki sözlerine de değinen Ömer Çelik, "Bu ifadeler çok büyük haksızlık. Sayın Erdoğan, daha önce Esad ile yaptığı görüşmelerde Suriye'deki Kürtlerin vatandaşlık hakkı kazanmasını talep etmişti." dedi.

Yorumlar (0)