Karadeniz’de batan Rus savaş gemisine ait fotoğraflar ortaya çıktı!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş devam ederken geçtiğimiz günlerde Karadeniz’de batan Rus savaş gemisi Moskva’ya, ait görüntüler ortaya çıktı. Ukrayna tarafından daha önce yapılan açıklamalarda geminin iki füze ile vurulduğu bilgisi verilirken Rus tarafları ise geminin içeride yaşanan bir kaza nedeniyle battığını öne sürmüştü. Ortaya çıkan görüntüler olayın aslını gözler önüne serdi.

DÜNYA 18.04.2022, 16:34 18.04.2022, 16:51
Karadeniz’de batan Rus savaş gemisine ait fotoğraflar ortaya çıktı!

Rusya’nın Karadeniz’de bulunan amiral gemisi Moskva’nın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Ukrayna daha önce yaptığı açıklamalarda, gemiyi iki füze ile batırdıklarını belirtirken Rus yetkililer ise geminin bir kaza sonucu battığını iddia etmişti. Öte yandan yeni ortaya çıkan görüntüler, güvertenin altında kalan bölgede yandığını ve bu bölgeden yoğun bir şekilde duman çıktığını gösteriyor. Geminin sol tarafında da ağır hasarın olduğu gözlemlendi. Ayrıca arka helikopter kapısının da açık olduğu gözüküyor bu da mürettebatın ayrılmış olabileceğini gösteriyor.

Uzmanlar fotoğrafların gerçek olduğuna inanıyor

Fotoğrafları değerlendiren uzmanlar fotoğrafların Ukrayna’nın açıklamaları ile büyük ölçüde uyuştuğunu söylüyor. Öte yandan ortaya çıkan görüntüler Rusya tarafından açıklanan geminin yandığına ve içerisinde bir kaza olduğuna ilişkin bilgileri de yalanlıyor. Fotoğraflar üzerinde incelemelerde bulunan uzmanlar fotoğrafların gerçek olduğunu dile getiriyor.

Gemide 510 adet denizci bulunuyordu

Öte yandan Rusya geçtiğimiz pazar günü Kırım’da yer alan Sivastopol limanında savaş gemisinin kaptanı ve yaklaşık 250 mürettebat ile bir geçiş töreni düzenledi. Ancak batan savaş gemisinde 510 adet denizci bulunuyordu. Mürettebatın geri kalanının nerede olduğuna ya da törene neden katılmadığına dair bir bilgi verilmedi. Gemide görev alan askerlerden biri, Moskva’nın batmasının ardından en az 40 askerin kayıp da ölü olduğunu söyledi. Bir diğer asker ise yaklaşık 200 yaralının olduğunu aktardı.

“Oğlum geminin Ukrayna tarafından vurulduğunu söyledi.”

Rusya’da kapanma cezası alması nedeniyle yurt dışında faaliyetlerine devam eden Rus muhalif gazetesine konuşan ve gemide bir oğlu bulunan bir anne, şu sözlere yer verdi:

"Oğlumdan ilk olarak 15 Nisan’da haber alabildim. Yani olay gerçekleştikten 2 gün sonra. Oğlum geminin Ukrayna tarafından vurulduğunu çünkü yangının nedensiz bir şekilde başlayamayacağını söyledi. Yaralanan ölen ve kaybolan insanlar var. Oğlum kurtarıldıktan sonra verilen telefonla beni aradı ve gördükleri karşısında adeta şok olmuştu. Birçok insan hayatını kaybetti. Hayatta kalanlar da patlama nedeniyle uzuvlarını kaybetti."

Yorumlar (0)