ABD: Azerbaycan ile Ermenistan gerilimi endişe verici

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalardan kaygılı olduklarını belirterek, iki tarafı da gerilimi azaltmaya çağırdıklarını duyurdu. 

DÜNYA 17.11.2021, 15:02 18.11.2021, 16:01
ABD: Azerbaycan ile Ermenistan gerilimi endişe verici

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşanan gerilime ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Derin endişe duyuyoruz”

Yazılı bir açıklama yapan Blinken, "Bugün ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yoğun çatışmaya ilişkin raporlardan derin endişe duyuyor. Her iki ülkeyi ve tarafı da gerilimi azaltmak ve tırmanmayı engellemek adına acil somut adımlar atmaya davet ediyoruz." sözlerine yer verdi. 

ABD Dışişleri Bakanı, ayrıca tarafları sınır belirleme başta olmak üzere bütün önemli problemleri çözmek için yapıcı ve doğrudan bir şekilde ilişki kurmaya davet ettiklerini bildirdi.

15 Kasım’da Minsk Grubu Eşbaşkanlarının yaptıkları açıklamaya göndermede bulunan Blinken, "Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimin son dönemlerde artması, Dağlık Karabağ ihtilafına ilişkin ya da bundan kaynaklanan bütün problemlerin müzakere edilmiş, sürdürülebilir ve kapsamlı bir biçimde çözülmesi gerektiğine vurgu yapıyoruz.” yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)