Ermenistan ordusundan provokasyon: Askeri araçlarla sınıra ilerlediler

Ermeni ordusunun, Laçın ilindeki Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırına doğru  askeri araçlarla ilerlediklerinin belirlenmesinden sonra Azerbaycan ordusu harekete geçti ve gerekli tedbirleri alarak Ermeni ordusunu uzaklaştırdı. Provokasyon girişiminin ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın bu tarz girişimlere artık son vermesi gerektiği konusunda uyarı yaptı.

DÜNYA 15.11.2021, 16:50 16.11.2021, 12:37
Ermenistan ordusundan provokasyon: Askeri araçlarla sınıra ilerlediler

Azerbaycan Savunma Bakanlığından gelen açıklamada, Ermeni askerlerin bu sabah askeri araçlarla Laçın kentindeki Azerbaycan-Ermenistan sınırına doğru ilerledikleri yönünde ihbar alındığı bildirildi.

Azerbaycan, provokasyon girişimini önledi

Ermenistan tarafının provokasyon girişiminin ardından Azerbaycan Ordusu tarafından gerekli tedbirlerin alındığı ve Ermeni ordusunun bölgeden çekilmek durumunda kaldığı aktarıldı. Bölgenin kontrol altında olduğu belirtilirken, Ermenistan’ın artık bu tarz girişimlere son vermesi gerektiği, söz konusu olayın Ermenistan ve Azerbaycan’ın devlet sınırlarının müzakereler aracılığıyla haritalandırılmasının ve belirlenmesinin önemini bir defa daha gösterdiği kaydedildi.

Bakanlık, Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki gerginliklerin bütün sorumluluğunun Ermenistan’a ait olduğuna da vurgu yaptı.

Şuşa'da Azerbaycan ordusuna saldırı

Ermenistan militanları tarafından atılan el bombası neticesinde 3 asker yaralandı

Bu sabah, Azerbaycan'ın düşman işgalinden kurtarmış olduğu Şuşa kentinde, Ermenistan tarafından bir militanın attığı el bombası sebebiyle 3 Azerbaycan askeri yaralandı.

Güvenlik kamerasına da takılan görüntülerde Ermenistan militanının, Azerbaycan askerlerinin olduğu bölgeye araçla yaklaşıp, daha sonra inerek el bombasını attığı görülüyor.

Yorumlar (0)