Brezilya’da Madonna rüzgarı: Rekor kırdı!

Madonna'nın Copacabana plajındaki ücretsiz konserine 1,6 milyon kişi katılmasıyla yeni bir rekor kırıldı.

MAGAZİN 06.05.2024, 10:13 07.05.2024, 09:20 Buse Önder
Brezilya’da Madonna rüzgarı: Rekor kırdı!

Rio de Janeiro'nun eşsiz atmosferinde, dünya müzik sahnesinin efsanevi ismi Madonna, kariyerinin en büyük konserlerinden birine imza attı. "Pop'un Kraliçesi" olarak anılan Amerikalı yıldız, dünya turnesini 1,6 milyon kişinin katıldığı muazzam bir konserle sonlandırdı.

Rekor katılım gerçekleştirilen bu ücretsiz konser şehrin simgelerinden biri olan Copacabana plajında gerçekleşti.

‘Burası sihirli bir yer’

65 yaşındaki Madonna, kalabalığa "İşte dünyanın en güzel yerindeyiz" diyerek seslendi ve muhteşem okyanus manzarasını, dağları ve şehri tepeden izleyen İsa heykelini göstererek "Burası sihirli bir yer" dedi.

Plaj, Madonna'nın müzik şölenine dönüşerek dans pistine dönüştü. Sanatçı, 1998 tarihli hiti "Nothing Really Matters" ile konserine başlarken, Brezilyalılar sahile bakan apartmanlardan, otellerden ve sahile demirlemiş tekne ve yelkenlilerden onu takip etti.

Madonna, klasik hitlerinden "Like A Virgin" ve "Hung Up"ı seslendirirken, "Like A Prayer"ı ise başı siyah bir pelerinle örtülü ve tespihli şekilde seslendirdi. "Live to Tell" şarkısını seslendirirken ise plajda kurulan dev ekranlarda AIDS nedeniyle hayatını kaybeden insanların siyah beyaz fotoğrafları gösterildi.

Kendi rekorunu kırdı

1,6 milyon kişinin izlediği bu muhteşem konser, Madonna'nın resmi web sitesi tarafından 1987'den beri verdiği en büyük konser olarak lanse edildi.

1987'de Paris'te 130 bin kişinin katıldığı konseriyle rekor kıran Madonna, bu defa Rio'da 1,6 milyon kişiye ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Geçtiğimiz ekim ayından beri 40. sanat yılını kutlamak için düzenlenen 'The Celebration Tour' adlı dünya turnesini gerçekleştiren ünlü şarkıcı, ciddi bir bakteriyel enfeksiyon geçirmiş ve yoğun bakımda tedavi görmüştü. Ancak sağlığına kavuşarak yeniden sahneye dönen Madonna, en son 2012 yılında Brezilya'da konser vermişti.

Yorumlar (0)