Ermenistan-Azerbaycan sınırında son durum

Ermenistan ve Rusya, Ermenistan-Azerbaycan hududundaki çatışmaların sona erdiğini duyurdu.

DÜNYA 16.11.2021, 23:17
Ermenistan-Azerbaycan sınırında son durum

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, Ermenistan ve Azerbaycan'ın, hudutlarındaki durumu istikrara ulaştırmaya yönelik adımlar atıldığını kaydetti.

Söz konusu açıklamada, "An itibarıyla Karakilise’de çatışmalar sona erdi, durum tamamen normale döndü ve kontrol altına alındı.” ifadelerine yer verildi.

Ateşkes ilan edildi

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Rusya’nın ara buluculuğuyla, saat 17.30'den itibaren Ermenistan-Azerbaycan hududunda ateşkes ilan edilmiştir.” sözlerine yer verildi.

Diğer yandan, Rusya'nın Devlet Başkanı Putin de Ermenistan'ın Başbakanı Paşinyan ile Ermenistan-Azerbaycan hududunda meydana gelen gerginliği ele aldı.

Kremlin tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, “İki lider, temaslara devam etme hususunda anlaşma sağladı.” denildi.

Ne olmuştu?

Ermenistan ordusu hudutta bazı yüksek tepeleri ele geçirerek daha iyi mevziler elde etmek maksadıyla yerel saat ile 11.00 sularında Kelbecer ve Laçın yönüne doğru bir operasyon başlatmıştı. Operasyonda 2 Azerbaycanlı asker yaralanmıştı.

Azerbaycan askerleri de aynı yöne doğru operasyon başlatmış, saldırı gerçekleştiren Ermenistanlı askerler gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)