Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalarda 7 Azerbaycan askeri şehit düştü 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan sınırında yaşanan çatışmalarda 7 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü ve 10 askerin de yaralandığını açıkladı. 

DÜNYA 17.11.2021, 12:54
Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmalarda 7 Azerbaycan askeri şehit düştü 

Azerbaycan-Ermenistan sınırında dün gece çatışma başladı. Çatışmaların bir süredir devam ettiğini belirten Azerbaycan haber ajansları, 7 Azerbaycan askerinin şehit düştüğünü ve 10 askerin de yaralandığını duyurdu. 

Ermenistan ordusunun sınırdaki Azerbaycan mevzilerine top atışlarıyla saldırdığını, Azerbaycan ordusunun ise karşılık verdiğini aktaran ajanslar, Ermenistan ordusunda daha büyük kayıplar olduğunu belirtti.  



İtidal çağrılarından sonra çatışma durdu 

Azerbaycan tarafından yapılan itidal çağrılarının ardından çatışmaların durduğunu belirten ajanslar, Bakanlık’tan yapılan açıklamaları şu şekilde aktardı: “Ermenistan ordusunun sınırdaki provokasyonları sonucu bu çatışmalar çıktı. Çatışmalarda 1’i teğmen olmak üzere 7 asker yaşamını yitirdi. 10 askerimiz ise şu anda hastanede tedavi altında.” 



Ermenistan’ın provokasyonu başarısız oldu 

Açıklamada, Ermenistan’ın provokasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığını, dün gece saatlerine doğru başlayan sınırdaki çatışmaların normalleştiği belirtildi. Şehit askerlerinin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunulan açıklamada, yaşanan olayların tüm sorumluluğunun Erivan yönetimi olduğu aktarıldı. 

Ermenistan ordusunun sınırda bazı yüksek yerleri ele geçirerek daha elverişli mevziler elde etmek istediği ve bu sebeple Kelbecer ve Laçın istikametinde operasyon başlatıldığını; Azerbaycan ordusunun da aynı istikamette operasyon başlattığını ve Ermenistan saldırılarını önlediğini ifade etti. 

Yorumlar (0)