Akşener'den Erdoğan'a 'sert' yanıt: Asıl ahlak yoksunu, ekonominin kitabını yazdık diyendir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dolar kurundaki yükselişe dikkat çekerek "Asrın hatası Sayın Tayyip Erdoğan şuursuzca  şimdi de 'Ekonominin kitabını yazdık' diyor. Ekonominin nasıl batırılacağına ilişkin kitap yazılmamıştı, onu yazmak sana kısmet oldu. Sen ve beceriksiz yönetiminin, Türkiye tarihinde yazdığınız farklı kitaplar da var" sözlerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ile ilgili sözlerine de yanıt veren Akşener, "Bak Sayın Erdoğan, hepimizin suyu bir gün ısınacak. Herkes o teneşire uzanacak. Fakat sen kendine yazık ettin, bu duruma düşmemeliydin. Sen bize ahkam kesecek bir konumda değilsin. Elinde bulunan patlak ampulle güneşi aydınlatmaya çalışıyorsun" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 17.11.2021, 13:32 17.11.2021, 15:08
Akşener'den Erdoğan'a 'sert' yanıt: Asıl ahlak yoksunu, ekonominin kitabını yazdık diyendir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

“Türk Dünyası Bakanlığı kuracağız”

Açıklamasının başında Türk Konseyi toplantısına temas eden Akşener, "Bizim için ciddi önem taşıyan dış politikayla ilgili konuşmak istiyorum. 3 Mayıs’ta 9 ilke ve hedef adlı çalışmamızı duyurmuştuk. 12 Kasım'da bir araya gelen Türk Konseyi Liderler Zirvesi'nde birtakım adımlar atılmış olmasını memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu birlikte KKTC'nin de bulunmasını önemli bir sorumluluk olarak değerlendiriyorum. İktidarımız döneminde, Türk Dünyası Bakanlığı kurarak, tek çatı altında bütün dağınık kurumları toplayacağız" sözlerini kullandı.

“Kadınlar, ülkemizde öldürüleceklerini bilerek yaşıyor”

Türkiye’de son dönemde artan kadın cinayetlerine tepki gösteren Akşener, "Her gün ülkemizde yaşadığımız kadın cinayetleri öfkemizi, sinirimizi perçinlemeyi sürdürüyor. Ülkemizde kadınlar öldürüleceklerini bilerek yaşıyor. Ne zaman, nerede, kim tarafından öldürüleceklerini bilerek yaşamaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz günlerde bir cani, genç bir kadınımızı aramızdan aldı. O kadar acı bir şey ki, o psikopatla karşılaşmasa, bir kadını öldürmek kolay olmasa Başak kardeşimiz şu an aramızda olabilirdi. Herkes her şeyin farkında fakat bu cani, 28 yaşındaki çocuğumuzun karşısına çıkana kadar hiçbir şey yapmıyor. Başak savunmasız diye bu cani, onu hedef alıyor. 'Kadın kendini savunamaz' kendisi söylüyor" şeklinde konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kafa durduk yere ortaya çıkmadı. Bu, kadına her türlü hakareti edebilen zihniyetten çıktı. Bir gecede İstanbul Sözleşmesi'ni yırtıp atanlardan çıktı. Her gün 2 kadın katlediliyor. Kadınlar nerede kendilerini güvende hissetmelidir? Hiçbir yerde… Kadınları bir başına, yalnız bıraktınız. Adalete olan inançlarını yok ettiniz. Sayın Erdoğan, beni tehdit etmekle olmuyor. Bu zalimlik ne zaman sona erecek? Kadınlarla ilgili ileri geri konuşan bu ahlak yoksunu zihniyetten er ya da geç kurtulacağız. Bütün bu kararlara inat, biz gerekeni yapacağız. Kadın mücadelesini devlet politikası  yapacağız. İstanbul Sözleşmesi'ni hemen uygulamaya sokacağız. İYİ Parti iktiradı döneminde kadınları yaşatacağız.”

Atanamayan Fedai isimli bir öğretmenin, inşaatta çalışırken hayatını kaybetmesi ile ilgili de açıklama yapan Meral Akşener, "Kendi yeğenine, oğluna, kızına kadro açanlar siz Fedai'nin hayatından sorumlu değil misiniz? 5-10 farklı maaşlı çalışanlar, siz Fedai'den yakanızı kurtaracağınızı mı sanıyorsunuz? Sayın Erdoğan, sen Fedai'nin vebalini ödeyebilecek misin?" şeklinde açıklama yaptı.

Erdoğan ile Akşener polemiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ile ilgili söylediği sözlere cevap veren Akşener, şunları aktardı:

"Geçen hafta yaptığımız grup toplantımızda söylediğim sözleri niyeyse üzerine alınmış. Bana ‘ahlak yoksunu’ diye hitap etmişti, dün de suyumuzun kaynadığını belirterek tehdit etti. Bitlere fısıldayabilene aşk olsun. Bugüne kadar biz kimseyi yuhalamadık, bu onların ayıbı. Bu defa ‘bayan’ dememiş, ‘bu kadın’ demiş. Az da olsa bir ilerleme gördüm. Bak Sayın Erdoğan, hepimizin bir gün suyu ısınacak. O teneşire hepimiz uzanacağız. Fakat sen kendi kendine yazık ettin, bu duruma düşmemeliydin. Bize ahkam kesecek bir yerde değilsin. Elinde bulunan patlak ampulle güneşi aydınlatmaya çalışıyorsun. Bizim için teneşiri sen hazır etmişsin, sen ve arkadaşlarının karnelerine gel beraber bakalım. Asıl ahlak yoksunu, birine iftira atan ve bu amaçla troll besleyendir. Asıl ahlak yoksunu, hem dindar pozları veren hem de milletin hakkını ayaklar altına alan kişilerdir. Asıl ahlak yoksunu, terörist elebaşının gönderdiği mektubu okutup, kardeşini devlet televizyonuna çıkardıktan sonra önüne gelen herkesi terörist ilan edendir, yüce Türk milletine küfür edenleri affedip onlara ihale üstüne ihale verendir. Asıl ahlak yoksunu, yabancı devlet liderlerinin hakaretlerini görmezden gelip kendisini havuz medyasına kahraman ilan ettirendir. Asıl ahlak yoksunu, ülkenin yarısı açlık sınırı altında yaşarken, dolar 10,43 TL iken, yüzü kızarmadan, utanmadan, sıkılmadan ekonominin kitabını yazdığını söyleme cüreti gösterendir. Aynaya bakın. Orada gördüğünüz şeylerden mideniz bulanacak."

Dolardaki artış

Dolar kurundaki yükselişe dikkat çeken Akşener, "Dolar 10,36 olsa bile yandaşların ihale paralarını ödemeyi sürdürdü. Olan bizim milletimize oldu. Asrın hatası Sayın Erdoğan, şuursuzca  şimdi de 'Ekonominin kitabını yazdık' diyebiliyor. Ekonominin nasıl batırılacağına ilişkin kitap yazılmamıştı, onu yazmak sana kısmet oldu. Bu ülke tarihinde sen ve beceriksiz yönetiminin yazdığınız farklı kitaplar da var" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Siz öyle şeylerin kitabını yazdınız ki hiçbir kütüphaneye sığmaz. Fakat devriniz bitti. Milletimiz güzel, mutlu ve kalkınmış günleri konuşuyor fakat o dönemin içinde sen yoksun. Bu saatten sonra çıkıp ‘istikrar için oy verin’ diyecek durumun yok. Hiçbir taahhüdünü yerine getirmedin. 3600 ek gösterge, EYT, öğretmen atamaları için oy isteyecek bir durumun yok. Hukuksuzluk, haksızlık almış başını gidiyor, adalet için oy verin diyecek durumun yok. Sıkıştıkça bize saldırıyorsun. Her geçen gün İYİ Parti büyürken, sen ise tıpış tıpış gidiyorsun. Sen Türkiye'nin geleceğinde artık yoksun fakat farkında değilsin. Artık olmayan bir adamın ifadeleriyle işimiz yok."

Yorumlar (0)