3 Ermeni İHA'sı daha indirildi!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan ordusuna ait 3 İHA'yı daha düşürdü.

DÜNYA 12.10.2020, 12:17 13.10.2020, 12:47
3 Ermeni İHA'sı daha indirildi!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü açıklandı.

Sahadaki tüm gelişmeleri fotoğraf ve görüntülü olarak belgelendirerek uluslararası kamuoyuna duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece saatleri içinde Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz kenti yönünde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 insansız hava aracınının (İHA) vurulduğunu bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklamasında, saat 10.00 civarında ise cephe hattının Ağdam şehri yönünde Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir insansız hava aracının (İHA) daha Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne ait hava savunma sistemleri tarafından havada imha edildiği bilgisini paylaştı.

Ateşkes kararı

Cumartesi saat 12.00'de başlayan insani ateşkesi saat 12.09'da ihlal eden Ermenistan, aynı günün akşamı Gence'de sivil yerleşim yerlerine füze fırlatmış ve saldırıda 9 sivil şehit olmuş, 34 sivil yaralanmıştı. Aynı saatlerde gruplar halinde kaybettikleri mevzilere dönen Ermenistan ordusu, işgali gerçekleştiremeden Azerbaycan ordusu tarafından püskürtülmüş ancak Ermenistan ordusu bu kez de 2 şehir ve 6 köyü bombalamıştı.

Pazartesi günü gün aydınlanmadan yeniden gruplar halinde saldırılara geçen Ermenistan ordusu bir kez daha ağır kayıplar vermiş, çarpışma yoluyla bir şey elde edemeyeceğini anlayınca en iyi yaptığı şeyi yaparak, "Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiği" iftirasını atmıştı.

Yorumlar (0)