Ermenistan'a en iyi cevap bu tebessüm!

İşgalci Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Gence şehrine yönelik saldırısının ardından enkaz altından kurtarılan bir çocuğun tebessüm ettiği görüldü. 

DÜNYA 12.10.2020, 12:29 12.10.2020, 12:35
Ermenistan'a en iyi cevap bu tebessüm!

İşgalci Ermenistan ile Azerbaycan arasında geçici olarak ateşkes sağlanmıştı. İki ülkenin dışişleri bakanları, Rusya'nın başkenti Moskova'da görüşmüş, cenazelerin ve esirlerin karşılıklı olarak iadesi için ateşkes sağlanmasına karar verilmişti. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakere sürecinin AGİT Minsk Grubu eş başkanları olan Fransa, Rusya ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yürütüleceği bildirilmişti. Söz konusu ateşkes, cumartesi günü saat 12.00'da başlamış, Ermenistan ise 10 dakika içerisinde ateşkesi bozarak saldırılarına devam etmişti. 

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gence şehrine füzeli saldırıda bulunmuş, 9 kişinin ölümüne ve 34 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Gence şehrinde enkaz altından kurtarılan çocuklardan biri, korku dolu anlar yaşadığını söyledi. Taşın altında kaldığını belirten çocuk, çok korktuğunu ve yaşadıklarını hiçbir şekilde unutmayacağını ifade etti. 

Ermenilerin acımasız saldırıları sonucunda yüzü kanlar içerisinde olduğu görülen çocuğun tebessüm etmesi ise dikkat çekti. 

Sosyal medya kullanıcıları, işgalci Ermenistan'a verilecek en iyi yanıtın bu tebessüm olduğunu belirtti. 

Kaç sivil şehit oldu?

Azerbaycan ordusu ile baş edemeyen Ermeniler, masum sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Ermeni ordusu, 27 Eylül sabahından şu ana kadar 41 Azerbaycan Türkü'nü şehit ederken, 205 kişinin de yaralanmasına neden oldu. 

Azerbaycan ateşkesi ihlâl etmiyor

Ermenistan, Azerbaycan ordusunun Hadrut'a girebilmek için harekete geçtiğini ve saldırdığını iddia etti.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hadrut'un iki ülke arasındaki ateşkesten önce kurtarıldığını belirterek, ülkenin ateşkese riayet ettiğini ve herhangi bir çatışma girişiminde bulunmadığını duyurdu. 

Yorumlar (0)