Azerbaycan: Ateşkese uyuyoruz!

Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiği iddiasında bulunan Ermenistan'a Azerbaycan Savunma Bakanlığından yalanlama geldi.

DÜNYA 12.10.2020, 12:03 13.10.2020, 12:47
Azerbaycan: Ateşkese uyuyoruz!

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Erivan yönetiminin Azerbaycan ordusunun insani ateşkesi ihlal ettiğine dair ortaya attığı iddiaları kesin dille yalanladı.

Ermenistan'ın, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Hadrut'a girmek için askeri yığınak yapıyor ve şiddetli bir şekilda saldırıyor" iddiasının dezenformasyon olduğunu belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Hadrut'un ateşkesten hemen önce Azerbaycan ordusu tarafından işgalden kurtarıldığını kaydederek, Azerbaycan'ın ateşkese uyduğunu ve aktif savaş faaliyetinde bulunmadığını bildirdi.

Azerbaycan'ın elinde delil var, ya Ermenistan?

Beklediği desteği alamayınca Rusya'yı savaşa çekmek için Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine kendi topraklarından füze fırlatan Ermenistan, Azerbaycan'ı tuzağa çekememiş, Rusya da "çatışma Ermenistan topraklarında değil" diyerek devreye girmeyeceğini açıklamıştı.

Rusya bir güzellik yaparak Ermenistan ile Azerbaycan'ı Moskova'da dışişleri bakanı düzeyinde bir araya getirmiş ve Dağlık Karabağ'daki cenaze ve esirlerin değişimi amacıyla insani ateşkes kararı alınmıştı.

10 Ekim Cumartesi saat 12.00'de başlayan ateşkes, saat 12.09'da Ermenistan tarafından ihlal edilmiş, Azerbaycan tüm bu ihlalleri belgeleyerek uluslararası kuruluşlara göndereceğini açıklamıştı.

Ermenistan tarafı ise tek bir kare fotoğraf ya da birkaç saniyelik görüntü bile ortaya koyamamış, sadece "Azerbaycan'ın ateşkesi ihlal ettiği" iddiasında bulunmakla yetinmişti.

Yorumlar (0)