Ermeniler kaçtıkları mevzilere saldırdı!

Bırakıp kaçtıkları mevzileri geri işgal etmek için gruplar hâlinde dönen ve saldırı düzenleyerek ateşkesi ihlal eden Ermeni askerleri Azerbaycan ordusundan sert karşılık gördü.

DÜNYA 12.10.2020, 09:57 13.10.2020, 12:47
Ermeniler kaçtıkları mevzilere saldırdı!

Ermenistan ordusunun yeniden işgal etmek için kaçtıkları mevzilere gece gruplar halinde geri döndüğünü ve Ağdam, Ağdere, Cebrail ve Fuzuli yönünde saldırılar gerçekleştirdiğini bildiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ancak Azerbaycan ordusunun saldırıları bertaraf ettiği, Ermenilere ait 1 adet T-72 tankın, 3 adet Grad füze sisteminin yok edildiği, çok sayıda askerin ise etkisiz duruma getirildiği bilgisini paylaştı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, dün geceki saldırılarda Ermenistan ordusuna ait birliklere ilişkin madde madde şu bilgilendirmeyi yaptı:

- Ermenistan ordusu 9. alayı topçu birlikleri Hadrut yönünden geri çekildi.

- Ermenistan ordusu 9. alayın 5. tabur personeli, zırhlı araçlarını bırakarak kaçtı.

- Ermenistan ordusunun 5. alay personeli, araçlarını savaş alanında bırakarak kaçtı.

- Ermenistan ordusunun 522. alay personeli, araçlarını savaş alanında bırakarak kaçtı.

- Top atışlarıyla Ermenistan ordusunun 1. alayının daimi mevzilenme noktasına bağlı yer altı sığınağı imha edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin eksiksiz olarak tüm cephe boyunca avantajlı hâlde olduğunu bildirdi.

Ermenistan sivil yerleşimlere saldırıyor

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada ise Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerinden Ağdam, Goranboy ve Terter kentlerine ateş açtığını duyurdu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında ateşkes

Rusya'dan beklediği yardımı göremeyen Ermenistan'a Moskovo bir güzellik yapmış ve Azerbaycan ile Moskova'da görüşmelerini sağlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un arabuluculuğunda bir araya gelen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin takası için "insani ateşkes" konusunda anlaşmıştı.

Ateşkes 10 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de başlamış ancak Ermenistan 10 dakika bile dolmadan sivil yerleşim birimlerine saldırılar düzenlemişti.

27 Eylül'de ilk saldırıyı kendilerinin başlattığını kabul eden ancak Azerbaycan ordusunun ivedilikle karşılık vermesi üzerine "Azerbaycan'ın saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı" diyerek büyük bir pişkinliğe imza atan Ermenistan Savunma Bakanlığı, ateşkesi ilk 10 dakika içinde ihlal etmesine rağmen Azerbaycan'ı "ateşkesi ihlal etmek" ile suçlamıştı.

Yorumlar (0)