TOPGUN, ilk F-35'ine kavuştu!

Ünlü TOPGUN okulunu da bünyesinden bulunduran NAWDC (Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi), ilk F-35C Lightning II savaş uçağını teslim aldı. İlk TOPGUN F-35C Nevada Donanma Hava üssü Fallon'a iniş yaparken kuyruk kısmına ikonik TOPGUN işareti olan "Yıldırım Cıvatası" figürü yapıldığı görüldü.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.08.2020, 10:57
TOPGUN, ilk F-35'ine kavuştu!

Beşinci nesil savaş uçağı F-35C'in zorlu Amerikan Deniz Kuvvetleri Savaş Silahları Okuluna dahil edilmesi, bir taraftan okul tarihinin en büyük yenilemelerinden birini teşkil ederken diğer taraftan okulun öneme vurgu yapılmış olunuyor.

TOPGUN'ın pilot öğrencileri, kursa katılırken geleneksel olarak filolarından savaş uçağı ödünç almak zorunda. NAWDC'ye (Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi) F-35C uçaklarının gelişi sayesinde, TOPGUN kursuna katılan öğrenciler ve personel eğitmenlerinin yanı sıra organizasyon içindeki diğer bölümler de artık savaş uçağı ödünç almak zorunda kalmadan görevlerini yerine getirebilecek.

top gun F-35C

NAWDC (Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi), farklı uçak türlerini işletiyor ve bunları bir dizi görevler için kullanıyor.

Kursta eğitmenler tarafından hâlihazırda öğrencilere F A-18C Hornets, F/A-18E/F Super Hornets, E/A-18G Growlers, F-16A/B Fighting Falcon savaş uçakları ve MH-60S Seahawk helikopterleri ile eğitim veriyor.

Fallon üssüne teker koyan F-35C uçakları sayesinde eğitmenler öğrencilerine hem Süper Hornet hem de F-35C Lighting ll uçakları ile eğitim verebilecek. Böylelikle öğrenciler gelişmiş sistemlere sahip ve düşük gözlemlenebilir platformlarla sınırları zorlayan yeni taktikler üzerine odaklanma imkânına sahip olacak.

NAWDC'nin (Deniz Havacılık Savaşçı Geliştirme Merkezi) ilk F-35C uçağı, başlangıçta donanmanın ilk F-35 eğitim birimi olan VFA-101 (Strike Fighter Squadron 101), "Grim Reapers" ile hizmet veren uçaklardan biriydi. Strike Fighter Squadron 101 birimi, 2013 senesinden itibaren Florida Eglin Hava Kuvvetleri Üssünde ortak hizmet ve eğitim merkezinin bir parçası olarak kurulmuştu.

Yorumlar (0)