ABD ile PKK petrol anlaşması yaptı!

Dışişleri Bakanlığı, Amerikalı şirket ile bölücü terör örgütü YPG/PKK arasındaki petrol anlaşmasına sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 03.08.2020, 11:20
ABD ile PKK petrol anlaşması yaptı!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü YPG/PKK çatısı altındaki SDG'nin (Suriye Demokratik Güçleri) Amerikalı bir şirketle yaptığı ilan edilen petrol anlaşmasına sert tepki gösterdi.

ABD'li şirket ile SDG arasındaki petrol anlaşmasını uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bir adım olarak niteleyen Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri'nin bu adıma destek vermesini esefle kınadı ve kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de ABD'li komutanların önerisiyle SDG ismini kullanan bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın, Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarmak, işlemek ve ticaretini yapmak üzere merkezi Amerika'da bulunan "Delta Crescent Energy LLC" adlı şirketle sözleşme imzaladığının basında yer aldığı vurgulandı.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK'nın bu adımla Suriye halkının doğal kaynaklarına el koyarak terör faaliyetlerini yürütme ve genişletme emelini açıkça gözler önüne serdiği belirtilen yazılı açıklamada Suriye'nin doğal kaynaklarının Suriye halkına ait olduğunun altı çizilerek, Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesinin esefle kınandığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamada, "Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)