Stephen King isyan etti, Elon Musk yanıt verdi

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, "mavi tikli" hesapların ayda 20 dolar ödemesi gerektiğini belirtti. Bu plana karşı çıkan ünlü korku yazarı Stephen King, "Onlar bana ödesin. Bu gerçekleşirse buradan ayrılırım." ifadelerini kullandı. Söz konusu paylaşıma yanıt veren Musk, kararın neden alındığını anlattı ve ünlü yazarla fiyat pazarlığına girişti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2022, 17:30 02.11.2022, 16:54 Hakan Öksüz
Stephen King isyan etti, Elon Musk yanıt verdi

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasının yankıları sürüyor. Platformda yapacağı değişikliklere ilişkin paylaşımlar yapan ünlü milyarder, kendisine Twitter üzerinden gelen sorulara da yanıtlar veriyor. Twitter'ın yönetim kurulunu feshederek işe başlayan Elon Musk, tek yöneticinin kendisi olduğunu aktardı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na konuya ilişkin bildirimde bulunuldu.

Elon geldi, yönetim kurulu kesik yedi!

Satın alma anlaşmasının ardından Twitter'ın ağır topları olan Parag Agrawal, Ned Segal ve Vijaya Gadde'nin görevine son veren Musk, kurulu tamamen dağıttı. Bret Taylor, David Rosenblatt, Omid Kordestani ve Patrick Pichette'in de aralarında yer aldığı yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son veren milyarder girişimci, Twitter'da "Musk çağını" resmen başlattı.

Twitter'ın bot hesap (sahte hesap) politikasını eleştiren Elon Musk, bu hesapları temizleyeceğini kaydetti. Eski ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere bazı ünlü kişilerin hesaplarının askıya alınmasının yanlış olduğunu bildiren milyarder girişimci, yeni dönemde her görüşe sahip kişinin, kendi düşüncelerini dillendirebileceğini belirtti.

Stephen King: "Onlar bana ödeme yapsın"

Elon Musk'ın projelerinden biri de "mavi tikli" hesapların ayda 20 dolar ödeme yapması oldu. Çok sayıda takipçiye sahip hesapların ayda 20 dolar ödemesi gerektiğini kaydeden Musk'a tepki, ünlü korku yazarı Stephen King'den geldi. King, yaptığı paylaşımda, "Onlar bana ödeme yapsın. Bu gerçekleşirse ayrılırım." diyerek tepki gösterdi.

Musk'tan King'e: "8 dolar vermeye ne dersin?"

Dünyaca ünlü yazarın paylaşımını alıntılayan Elon Musk, "20 dolar" planının neden gerekli olduğunu anlattı. Twitter'ın masraflarının bir şekilde karşılanması gerektiğini ifade eden Musk, "Masrafları bütünüyle reklamverenlerden çıkaramayız. 8 dolar vermeye ne dersin? Uygulanmaya geçmeden önce bunun neden gerekli olduğunu daha uzun şekilde açıklayacağım. Botları ve trolleri yenmenin tek yolu budur." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)