Bakan Nebati “enflasyonun düşmesi” için tarih verdi: “Hissedilecek”

Enflasyonda düşüş yaşanacağını dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "İlerleyen zamanlarda enflasyonun daha az bir şekilde konuşulduğu sürece gireceğiz." dedi.

EKONOMİ 01.11.2022, 17:38 02.11.2022, 16:54
Bakan Nebati “enflasyonun düşmesi” için tarih verdi: “Hissedilecek”

Enflasyonun yalnızca Türkiye için değil, dünyanın problemi olduğunu ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Nebati, söz konusu durumun aralık ayından itibaren düşeşe geçeceğini söyledi.

“Hedefe sahip çıkılmalı”

Enflasyonun düşüşünün bir anda hissedilmeyeceğini aktaran Nebati, "İlerleyen zamanlarda, enflasyonun daha bir şekilde dile getirildiği ve başarılı adımların peş peşe atıldığı bir süreç yaşanacaktır. Enflasyon, karar verdiğiniz anda olacak ve sabah uyanınca hissedeceğiniz bir şey değildir. Hedefinize sahip çıkmanız ve belirli bir vaktin geçilmiş olması gerekmektedir." dedi.

“Belini kıracağız”

Oluşturulan tedbirlerle enflasyonun yükseliş hızını düşürdüklerine dikkat çeken Nebati, "Aralık ayından başlayarak enflasyonun tam manasıyla belini kırmış olacağız. Önümüzdeki sene enflasyonun inişe geçtiğini ve bunun hissedilir bir düzeyde topluma yansımaya başladığı bir zamana girmiş olacağız. Oluşturduğumuz önlemlerle artış hızı düştü, aralık ayı itibarıyla inişe geçtiğini de göreceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)