'SERHAT'ın yetenekleri arttı

SERHAT seyyar havan tespit radarı, gelişen gereksinimler doğrultusunda yeni kabiliyetler kazanarak SERHAT-DUAL konfigürasyonuna yükseltildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.07.2023, 18:18
'SERHAT'ın yetenekleri arttı

ASELSAN, 25-28 Temmuz tarihlerinde megakent İstanbul'da düzenlenecek olan IDEF 2023'te (16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı) insansız sistemler, radar, elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, hava savunma ve haberleşme alanındaki kabiliyetlerini yabancı ve yerli ziyaretçilerle paylaşacak.



Bu yıl içinde envantere girecek

Fuar çerçevesinde, ASELSAN'ın, Cumhurbaşkanlığı SSB (Savunma Sanayii Başkanlığı) ile koordinasyonu neticesinde gelişen teknolojiler doğrultusunda kabiliyetlerini artırdığı SERHAT'ın yeni konfigürasyonu da ilk defa sergilenecek.

2014 senesinden beri TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) envanterinde bulunarak, üs bölgelerinin havan tehditlerine karşı korunmasında başarısını birçok kez kanıtlayan SERHAT, gelişimini sürdürüyor.

Havan mühimmatlarının takip ve tespitini gerçekleştirerek, düşüm-atım yerlerini hesaplayabilen SERHAT, gelişen gereksinimler doğrultusunda yeni kabiliyetler kazanarak SERHAT-DUAL konfigürasyonuna yükseltildi.

Mevcut kabiliyetlere ilave olarak mikro/mini İHA, roket, top sınıflandırma, tespit ve takip kabiliyetine sahip olacak SERHAT-DUAL seyyar havan tespit radarında, hedef tespit menzilinde de artışlar sağlandı.

Emsallerinin ötesinde kabiliyetlere sahip olan SERHAT-DUAL seyyar havan tespit radarının geliştirme faaliyetleri tamamlanarak atışlı test aşamasına geçiş yapıldı. Sistemin bu sene içinde envantere girmesiyle birlikte TSK, kritik üs bölgelerini bir radarla farklı tipte tehditlere karşı koruyabilecek kuvvete kavuşacak.

Yorumlar (0)