Huawei: En hızlı şarj bizde ama kullanmıyoruz

Huawei Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, 200W hızlı şarj teknolojisini elinde bulundurduklarını fakat telefonlarda kullanmadıklarını kaydetti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2020, 23:54
Huawei: En hızlı şarj bizde ama kullanmıyoruz

Akıllı telefon teknolojilerinin son senelerde oldukça gelişmesiyle beraber, daha yüksek boyuttaki batarya kapasitesine sahip telefonlarda karşımıza çıkıyor. Fakat batarya kapasitesinin yüksek olması tek başına bir anlam ifade etmiyor. 

Çünkü ne kadar yüksek batarya kapasitesi olursa olsun bunu besleyecek güçlü bir şarj desteğine de ihtiyaç çıkıyor. Huawei, Oppo, Xiaomi gibi Çinli firmalar hızlı şarj adaptörlerinin sunulması konusunda rakiplerine karşı yarışı önde götürüyor.

Huawei: En hızlı şarj bizde bulunuyor

Huawei'nin Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, 200W'lık hızlı şarj teknolojisini elinde bulundurduklarını fakat telefonlarda kullanmadıklarını ifade etti. CEO şimdiye dek piyasadaki telefonlar için 65W'lık hızlı şarjın yeterli olduğunu söylüyor.

Huawei'ye göre 120W veya 200W'lık hızlı şarj değerleri, telefonların bataryalarını olumsuz etkileyen bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu sebeple çok yüksek hız değerlerinin yalnızca çok büyük bataryalarda kullanılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Yorumlar (0)