Yolcu otobüslerinde yüzde 50 uygulaması başladı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yolcu otobüsleri kapasitelerinin yüzde 50'si kadar yolcu taşımaya başladı. Otobüslere binen yolcular, diğer yolcularla arasında bir koltuk mesafe bırakılarak oturtuluyor.

YAŞAM 24.03.2020, 11:23
Yolcu otobüslerinde yüzde 50 uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığının Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yayımladığı şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik genelgeye göre otobüsler, kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya başladı.

Kırklareli'nde şehir içi ve şehirler arası çalışan yolcu otobüsleri, İçişleri Bakanlığının genelgesine göre kapasitelerin yüzde 50'si kadar yolcu kabul ediyor.

Otobüslere binen yolcular ise diğer yolcularla aralarında bir koltuk mesafe kalacak şekilde oturtuluyor.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Hamza Sezer, alınan önlemleri doğru bulduklarını söyledi. Otobüslere kapasitelerinin yarısı kadar yolcu aldıklarını, yolcuların da uygulamadan memnun olduğunu söyleyen Hamza Sezer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında alınacak her karara uyacaklarını ifade etti.

Arif Şimşek isimli yolcu ise uygulamanın çok faydalı olacağına inandığını belirtti.

Genelgede ne deniliyor? 

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları, araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edeceği kaydediliyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre araç içindeki yolcuların oturma şekli, yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.

Genelgede, yaşanan yeni tip koronavirüs salgınının bir an önce engellenmesi için, marketler ile şehir içi ve şehirler arası yolcu taşıma araçlarında ilave önlemlerin alınmasının gerekli görüldüğü vurgulandı.

Diğer taraftan, alınan önlemlere ilişkin vali ve kaymakamlar tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli kararların alınarak, marketlere ilişkin kararların il, ilçe belediyeleri ile iş birliği yapılarak, toplu taşıma araçları ile ilgili olanların ise trafik zabıtasının etkin denetimi ve koordinesinde ivedilikle planlanması, uygulanması ve tüm kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek herhangi bir aksaklığa mahal verilmemesi uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)